joi, 9 aprilie 2009

Oua de Paste

1 MESAJE SI COMENTARII
Timp de preparare: 30 minute (cojile de ceapa se pun la inmuiat cu 12 ore inainte) .
Ingrediente: cojile de la 1 kg de ceapa rosie, 5-6 lingurite de cafea, 1 sfecla rosie, oua, apa, 3 linguri otet.

Preparare:
Culoarea rosie
Puteti vopsi ouale de Pasti in diferite nuante de rosu folosind coji de ceapa rosie. Curatati ceapa cu o seara inainte, puneti cojile in apa si le lasati la inmuiat 12 ore, acoperite. A doua zi fierbeti ouale pentru Pasti 10-15 minute impreuna cu cojile de ceapa si 1 lingura de otet pentru a fixa culoarea, dupa care le mai lasati in lichid pana cand obtineti nuanta dorita.
Culoarea ciocolatiu
Pentru a vopsi ouale de Pasti in nuante catifelate de ciocolata, folositi ...cafea. Fierbeti cafeaua intr-un vas suficient de mare ca sa nu dea in foc si apoi adaugati ouale si le fierbeti 10-15 minute. Le mai lasati in cafea pana obtineti nuanta dorita. Nu uitati nici de lingura de otet-obligatorie ca sa fixeze culoarea.

Rosul inchis il obtineti pentru vopsirea oualor de Pasti cu sfecla rosie. Tocati sfecla si o fierbeti 15 minute in jumatate de litru de apa. Adaugati ouale si le fierbeti 1-15 minute, impreuna cu lingura de otet. Le mai lasati in lichid pana ajung la culoarea pe care o doriti.

Oua vopsite

0 MESAJE SI COMENTARII


Se lasa la fiert timp de 10-15 minute, in functie de cat de tari vrem sa iasa. Totusi, nu se vor fierbe prea mult, pentru a nu se crapa coaja. Intre timp, in alt vas cu apa pus la fiert, se dizolva vopseaua pentru oua, adaugand si o lingura de otet.

Cand ouale sunt fierte suficient, se scot cu ajutorul unei spumiere si se cufunda in vasul cu vopsea. Se lasa timp de aproximativ 10 minute, dupa care se scot si se sterg bine cu o foaie de hartie alba sau o coala de sugativa, pana se usuca pe toate partile, ca sa nu ramana pete pe suprafata lor. Dupa ce se mai racesc, se ung peste tot cu o bucatica de slanina (sau cu o mica pensula inmuiata in ulei) apoi se lustruiesc cu o carpa moale, curata, pentru a le da stralucire.

Dan Tripa, ucis in propria casa

0 MESAJE SI COMENTARII
Afaceristul Dan Tripa (50 de ani) a fost gasit mort in propria casa, plin de sange, cu un cutit infipt in gat si tinand in mana un pistol.
Macabra descoperire a fost facuta de fosta sotie si fiul omului de afaceri Dan Tripa. Acestia au venit sa vada ce se intampla pentru ca barbatul nu mai raspundea la telefon. Cand au patruns in locuinta, l-au gasit fara suflare in baie intr-o balta de sange.
Dupa primele cercetari, ucigasii au intrat peste Dan Tripa, l-au omorat si au furat mai multe bunuri din casa, printre care si masina omului de afaceri, o Skoda luata in leasing.

Poliţiştii susţin că hoţii au acţionat cu mănuşi şi nu s-au găsit foarte multe amprente în vilă, însă investigaţiile sunt in desfasurare. Anchetatorii spun că bărbatul a fost atacat de cel puţin doi indivizi. Vor fi verificate atât înregistrările camerelor de supraveghere din zona în care a fost abandonat automobilul, cât şi înregistrările realizate de aparatura de supraveghere a vilelor de pe strada Mureş.

marți, 7 aprilie 2009

Andreea, prinsa cu mana in telefon

1 MESAJE SI COMENTARII


La Nora pentru mama, regulamentul se incalca flagrant. Andreea a cerut si a primit un telefon de afara, de pe care a trimis cel putin sapte mesaje. Concurenta este trasa acum de urechiuse de Gabriela Cristea, care l-a sunat si pe fostul prieten al Andreei pentru a afla cat mai multe despre telefonul buclucas. Firea razboinica a Andreei o impiedica sa isi asume ceea ce facut.
Sesizez pe fetele Lucicai si ale fiului ei o expresie de imensa satisfactie, acestia aproape frecandu-si mainile de bucurie cand Gabriela o mustra pe Andreea

luni, 6 aprilie 2009

Nora pentru mama in Turcia

0 MESAJE SI COMENTARII

Nora pentru mama s-a mutat pentru o saptamana in Turcia. Gabriela, tot mai rubensiana, ne promite un spectacol de neuitat si rasturnari de situatie. Mai ne da de inteles ca o fata e insarcinata si ca exista in casa o relatie ascunsa pana acum ochilor telespectatorilor