sâmbătă, 15 martie 2008

Crema de fata potrivita pentru tenul tau

0 MESAJE SI COMENTARII
Cremele de fata si corp sunt absolut necesare chiar de la 14 ani. Numai ca de unde, sau de la cine le cumparati, trebuie sa vi se explice ce anume vi se potriveste pt varsta si tipul de ten pe care-l aveti. Daca nimeriti persoane care va sfatuisc prost, doar ca sa-si faca vanzare, o sa fiti dezamagite, sau mai rau, nu o sa va mai trebuiasca creme in veci. Odata cu crema respectiva trebuie sa primiti si niste sfaturi privind modul de folosire,etc.

Cremele şi loţiunile au conţinuturi variate de hrănire şi hidratare a pielii. Unele produse pentru îngrijirea pielii pot fi „grase”, iar altele pot să nu conţină nici un pic de grăsime, acest lucru simţindu-se pe mână, când testezi crema. În cazul în care nu există anumite afecţiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul, cele mai multe afectări ale pielii apar din cauza uscării excesive a tegumentului.

Iarna, aerul nu are aceeaşi umiditate ca în timpul verii, Specialistul spune că atmosfera contribuie la deshidratarea pielii. În această perioadă, cremele sau loţiunile cu o textură „uleioasă” vin să salveze pielea şi să suplinească lipsa de hidratare. Aceste produse pot conţine şi aditivi care „liniştesc” şi ajută la catifelarea pielii.

Cum cucerim barbatii/femeile?

0 MESAJE SI COMENTARII
Cel mai important pas mi se pare ca este pregatirea actiunii. Odata gasit subiectul (tipa/tipul de cucerit) trebuie sondat terenul: ce-i place, ce caracter are, a mai avut alti prieteni/prietene si daca da de ce s-au despartit etc.
Acesta este un moment foarte important, ne putem da seama din aceasta analiza cum trebuie sa atacam problema sau dimpotriva, nu merita efortul si lasam pe altadata�

Daca totusi subiectul merita, atunci trebuie trecut la pasul numarul doi: actiunea propriu-zisa de cucerire. Aici distingem mai multe moduri de atac, functie de ceea ce am descoperit despre subiect:
- daca e o fire melancolica, timida, studioasa, atunci trebuie sa adoptam masuri corespunzatoare: romantism cat cuprinde, invatat poezii, flori (pentru elevi: se pot pune discret in banca pentru inceput ca sa creasca curiozitatea subiectului), invitatii la plimbari prin parc, cu barca pe lac, lectura la greu pentru a putea face fata dialogurilor.
- daca e o fire puternica, de actiune, genul vedeta grupului, atunci masurile trebuie inasprite; se cere actiune in forta, trebuie sa ne creionam personalitatea cat mai rebel, sport la greu pentru masa musculara si vigoare (asa-i place ei), fumatul poate fi in acest caz o bila alba (desi nu mereu). Florile raman o constanta in cazul cuceririi fetelor, atentie insa si ce flori prefere. Daca e si citita efortul va fi mult mai mare, pe langa actiune trebuie si cultura. Aici este un nou moment critic, de decizie: merita asemenea efort? Nu e cumva mai bine o bere cu baietii si poate vom mai gasi altceva?
O ultima observatie: planul de cucerire trebuie sa fie foarte elastic, adaptabil si perfectibil din mers. De obicei realitatea din teren difera enorm de teoria conceputa acasa. Asadar nu va cramponati de anumite proceduri si renuntati la ele daca nu se potrivesc sau nu dau rezultatele scontate.







Alta experienta

Nici eu n-as sti cum am cucerit pe cineva. Intotdeauna am fost eu si a fost cel mai bine. Cui i-a placut felul meu de-a fi, mi-a stat alaturi (cat i-a placut).
La inceput cred ca se intampla ceva fara o pregatire prealabila. Eu personal n-am patit sa pun ochii pe cineva si sa incerc sa-l cuceresc. Daca viata ne-a adus la un moment dat impreuna, in acelasi loc, ne-am placut reciproc si am gasit ceva in comun - se infiripa o discutie si totul curge apoi normal - intr-o directie sau alta - fara artificii si interventii. Imi plac o gramada de chestii si nu mi-e greu sa gasesc macar un subiect comun de discutie pana ma conving daca ne-am potrivi si in alte gusturi/pe alte planuri sau nu. Daca nu - merge fiecare mai departe - in general, lumea nu s-a limitat niciodata la un singur tip. Oricum, in acea scurta perioada in care tatonez terenul (si el face acelasi lucru) cu siguranta nu ma indragostesc nebuneste incat sa nu mai pot fara el. Sau cel putin mie nu mi s-a intamplat :)
Pe de alta parte cred si in dragoste la prima vedere, dar nu dintr-aia obsesiva, ci mai degraba un fel de selectie pe care timpul o va confirma sau nu :ok:

Frumos spus :ok: si e valabil in esenta pentru toti dar eu zic ca aici e o diferenta intre femei si barbati. Barbatii au spirit de pradator, pe langa sarm,cultura si alte calitati native apeleaza si la metode de 'impresionare rapida a victimei' :) Femeile in general se vor cucerite, sunt mai pasive, asteapta, provoaca, testeaza. Fiecare are armele lui si le foloseste din plin. Asta era valabil ca regula principala acum vreo 15-20 de ani (suna nashpa dar asta e: pe vremea cand eram eu tanar :)).
Cred ca aceast joc este si rezultatul societatii patriarhale in care traim. Dar de ceva vreme lucrurile s-au schimbat, emanciparea reala a femeii pare sa diversifice regulile. Am intalnit destule femei care 'ataca' ele primele, ceea ce de altfel poate fi foarte placut :) si ne ofera si noua, barbatilor, posibilitatea sa alegem fara eforturi suplimentare.

Eu sincer sa fiu prefer prima varianta, e mai interesant sa ataci (inclusiv la fotbal unde echipa nationala are o atitudine din ce in ce mai 'feminina' :)) si parca unei fete ii sta mai bine in postura de 'cucerire' :)

Sigur exista dragoste la prima vedere, potriviri 'divine' etc. Aici vorbeam insa de cum sa cuceresti pe cineva care te atrage.

SA ne amuzam

0 MESAJE SI COMENTARII
Situaţie:Dezordinea de pe masa (multe cărţi, hîrtii, etc)

EL: Lucrează foarte mult şi e foarte concentrat.
EA: E o dezordonată.

Situaţie:Un grup de tineri (fete/băiaţi) discută ceva în pauză.

EI: discută chestii serioase (teme, sport, etc.)
ELE: Evident că bîrfesc.

Situaţie:Este surprins(ă) vorbind în auditoriu pustiu cu vreun profesor.

EL: Probabil e un elev bun şi îşi dă interesul pentru disciplina respectivă.
EA: În acest caz orice comentariu este de prisos.

Situaţie: Poartă cu sine peretutindeni fotografia persoaneli iubite.

EA: E cu gîndul numai la el şi, desigur, nu se prea poate concentra asupra altor chestii importante.
EL: Ce de frumos din partea lui, ea e o norocoasă!

Situaţie: Se prezintă la ore/serviciu într/o ţinută neglijentă.

EA: Total dezordonată!
EL: Bietul de el, iarăşi nu i s/a acordat atenţie la acest capitol.

joi, 13 martie 2008

COLIVA

2 MESAJE SI COMENTARII
Coliva
· 1 kg grau
· 500 g zahar
· 300-500 g nuca
· mirodenii: praf de anason, esenta de lamaie, esenta de portocale, coaja de lamaie sau de portocala, vanilie
· sare dupa gust
Se alege graul, se spala in multe ape reci, apoi in una, doua ape calde. La fiert se pun 2 l apa, la 1 kg de grau. Se fierbe la foc mic, cu multa grija. Este indicat sa se fiarba in oala de tuci si sa se puna oala pe o tabla sau pe o caramida subtire, sa nu se lipeasca. Graul pentru coliva nu se mesteca; se clatina doar oala spre stanga si spre dreapta, de cate ori se considera necesar. Cand nu se mai vede apa la suprafata, se incearca bobul de grau. Daca nu este suficient de bine fiert, se mai adauga putina apa calda. Cand bobul este inflorit, si toata apa absorbita, graul este fiert.
Se acopera cu un capac, se infasoara cu paturi si se lasa asa 2-3 ore. Cand este bine racit, se scoate din vasul in care a fiert, se adauga toate celelalte ingrediente si se framanta cu mana pana se albeste si devine cremos. Daca pare a fi prea moale, se dauaga pesmet din biscuiti populari ca sa absoarba umezeala.
Intr-un platou potrivit ca marime se aseaza graul, se netezeste, se cerne cu un strat de pesmet de biscuiti, apoi un strat de scortisoara, iar deasupra un strat de zahar farin de o jumatate de cm. Coliva se netezeste cat se poate de bine si se orneaza dupa preferinte.
Observatie: este de preferat sa se fiarba graul de cu seara si coliva sa se pregateasca dimineata, inainte de a fi dusa la biserica.
Cantitatea de nuca poate varia pana la a fi egala cu cantitatea de grau, dupa cum gospodina dispune de nuca.

Mazare cu ciuperci

0 MESAJE SI COMENTARII

Ingrediente:

130 g ciuperci
1 cutie de mazare
1 ceapa potrivita, piper si sare

Mod de preparare:

Se curata si se spala ciupercile. Ceapa se taie marunt si se caleste cateva minute in putin ulei.
Ciupercile taiate felii, se pun la prajit 2-3 minunte, dupa care se adauga mazarea si se amesteca. Se lasa sa dea in clocot, apoi se acopera vasul.
" POFTA BUNA"

Legume inabusite

0 MESAJE SI COMENTARII
Legume inabusite

Ingrediente:
- 10 ardei gras de marime cat mai mica, intregi si bine spalati;
- 10 rosii coapte intregi, de marimea unui ou.

Mod de preparare:

Intr-o cratita sau o tigaie cu marginile mai inalte, cu capac (de preferinta de inox) se pun 3-4 linguri de ulei (dupa ce vasul s-a incins in prealabil). Se aseaza ardeii unul langa altul, se presara cu putina sare si se prajesc usor pe toate fetele, cu capac deasupra.

Apoi, se aseaza deasupra rosiile spalate in prealabil si crestate in cruce in varf, pentru a se patrunde cat mai repede. Se mai pune putina sare si pe rosii, se pune capacul si se continua fierberea. Din cand in cand se mai verifica daca legumele sunt fierte, daca nu a scazut prea tare sucul scurs din ele si, in acest caz, se mai pune o cescuta de apa.

Se servesc ca atare.

Cand nu este post, dupa ce s-au fiert legumele, se sparge cate un ou printre ele (pentru cate persoane sunt la masa).

ciorba de vacuta

0 MESAJE SI COMENTARII

Pentru 10 portii: 750 g carne de vita, 150 g morcovi, 150 g albitura, 100 g telina, 150 g ceapa, 750 g cartofi, 150 g ardei gras, 150 g varza alba, 300 g rosii, 50 g bulion, 100 ml ulei, 5 g sare de larmie, 50 g leustean, 1 legatură de verdeata, 150 g mazare fiarta, 150 g fasole verde fiarta, sare dupa gust, 3 I apă.

Preparare: carnea se curata, se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa cu sare. În timpul fierberii se spumeaza si se adauga ceapa curajata, spalata si taiata marunt. Zarzavaturile se curată, se spala, se taie in forme neregulate si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Cind carnea este pe jumatate fiarta, se adauga zarzavaturile inabusite, varza si cartofii, apoi se ccontinua fierberea. Spre sfirsitul fierberii se pun mazarea si fasolea verde scurse de zeama, adaugind si rosiile odata cu pasta de tomate diluata cu zeama. Se mai fierbe cca 15 minute, se potriveste gustul de sare si sare de lamiie care a fost dizolvata in putina zeama de ciorba. Se serveste cu verdeata taiata marunt .

ciorba de burta modoveneasca

0 MESAJE SI COMENTARII

Pentru 10 portii: 2, 5 I apa, 200 g morcovi, 100 g telina, 50 g patrunjel-pastîrnac, 150 g ceapa, 500 g cartofi, 150 g ardei gras, 150 g dovlecei, 150 g fasole verde fiarta, 250 g varza albă, 500 g rosii, 1 leg. verdeata, 200 g smintina, 2 oua, 4—5 g sare de lămîie, 100 ml ulei, sare, după gust.

Preparare : ceapa se curata, se spala si se taie marunt, legumele se curata, se spala si se taie cuburi, fasolea verde se scurge din conserva si se trece printr-un jet de apa rece, prin strecuratoare, rosiile se spala si se taie sferturi, verdeata se curata si se taie mărunt. Morcovii, telina, patrunjelul si pastirnacul se inabusa in ulei cu adaos de apa, timp de cca 15 minute. Dupa inabusire se completeaza cu apa de fierberea, se adauga apoi ceapa si celelalte legume (fara roşii si fasolea verde). Se continua fierberea, iar când legumele sint aproape fierte se adauga rosiile si fasolea verde. Din galbenusuri si smintina se formeaza sosul pentru dres (liezonul), care se bate bine si se adauga in vasul cu ciorba, spre sfirsit, continuind fierbarea, inca 5-10 minute. Se potriveste gustul de sare, se dizolva sarea de lamîie si se adauga in compozijie, se amesteca si se retrage de pe foc.

miercuri, 12 martie 2008

urzici delicioase

0 MESAJE SI COMENTARII
urzici (congelate )
usturoi
ulei ,faina
se pune uleiul la incalzit cu usturoiul tocat , apoi adaugam faina si o cana cu apa dupa care punem urzicile tocate , sare daca mai trebuie mai adaugam putina apa, se lasa la fiert pana se ingroasa.
se poate pune si lapte batut sau smantana in compozitie
serviti cu gratare , carne de pui sau chiar oua ochiuri

tocanita de ciuperci

0 MESAJE SI COMENTARII

Culegi dupa camp (numai daca le cunosti bine) sau cumperi de la market, ciuperci albe sau bureti de fag (pleorotus). Le cureti si le speli bine. Le lasi sa se scurga de apa.

Incingi ulei intr-o cratita si calesti ceapa uscata si ceapa verde si 1 fir de usturoi verde. Pui cateva felioare de ardei gras si busuioc verde taiat destul de mare. Amesteci cu o lingura de lemn sa nu se prinda.

Cand ceapa devine aurie, pui sare, piper, un varf de ardei iute taiat fin.

Tai ciupercile felii, bucatele de 1 cm grosime si le adaugi peste prajeala de ceapa. Amesteci cu lingura de lemn sa nu se prinda, pana isi lasa ciupercile apa. Lasi sa fiarba la foc potrivit pana scade (cca. 30 minute). Te uiti sa nu sece si sa se prinda de fundul cratitei.

Poti taia o rosie felii subtiri, pe care o amesteci in fiertura.

Presari marar si patrunjel verde, taiat fin.

Se serveste fierbinte, cu mamaliga calda sau drept garnitura la friptura de pui sau de porc si cu cartofi prajiti. Vinul alb este preferabil celui rosu. Merge si cu bere rece.

Pofta buna !

Daca ai facut prea multa tocanita (eu fac de obicei cu intentie, mai multa), dupa ce se raceste o pui intr-o cutie de plastic, in congelator. Tine pana cand iti aduci aminte de ea. Oricum sa pui ulei de floarea soarelui de calitate, sa nu rancezeasca daca o pastrezi la congelator mai mult timp.

urzici cu usturoi

0 MESAJE SI COMENTARII
Ingrediente

5 gramajoare de urzici, 4 catei de usturoi, marar, ulei, sare, piper.

Preparare

Urzicile se curata si se spala bine, dupa care se firb in apa cu sare, se strecoara si se toaca bine. Se pun intr-un vas si se freaca spuma cu uleiul adaugat treptat. Se adauga apoi si usturoiul pisat, sarea si piperul. Mararul se toaca si se alatura si el compozitiei.

Urzici cu maioneza

0 MESAJE SI COMENTARII
Urzici cu maioneza
Ingrediente
1 kg de urzici, 4 linguri cu virf de maioneza, o lingura de hrean ras, 3 catei de usturoi

Mod de preparare
Alegeti urzicile (frunza cu frunza), spalati-le in citeva ape reci si puneti-le la fiert intr-un vas cu apa ce clocoteste. Cind urzicile sint fierte, scurgeti-le si pasati-le bine. Combinati-le cu maioneza, cu hreanul dat pe razatoarea mica si cu mujdei de usturoi.

tocanita ciuperci

0 MESAJE SI COMENTARII
Ingrediente:

½ kg ciuperci, 2 cepe, ulei, boia, ½ lingurita faina, sare


Mod de preparare:


Ciupercile curatate se taie bucati, se sareaza, se inabusa cu ceapa calita in ulei. Se presara un virf de cutit de boia si se lasa sa fiarba in zeama lor. Se adauga putina faina desfacuta in putina apa rece si se lasa sa mai dea citeva clocote.


Mod de servire:

Drob DE POST

0 MESAJE SI COMENTARII
Ingrediente:

4 cepe mari, 1 kg. de vinete, 5 linguri gris, 5 oua, 100 gr. cascaval de post, 2-3 rosii, 3 legaturi patrunjel, 100 ml. ulei de masline, sare si piper dupa gust


Mod de preparare:


Se curata vinetele de coaja, se taie pe lungime apoi in cubulete si se oparesc in apa cu sare. Ceapa tocata se caleste in ulei de masline incins pana devine aurie. Peste vinetele oparite si scurse de apa se presara grisul, se amesteca totul cu cepa prajita, se adauga patrunjelul tocat marunt, sare, piper si ouale batute. Se toarna totul intr-un vas neuns si se introduc la cuptor. Se presara cascaval ras deasupra.