miercuri, 12 martie 2008

tocanita de ciuperci

Culegi dupa camp (numai daca le cunosti bine) sau cumperi de la market, ciuperci albe sau bureti de fag (pleorotus). Le cureti si le speli bine. Le lasi sa se scurga de apa.

Incingi ulei intr-o cratita si calesti ceapa uscata si ceapa verde si 1 fir de usturoi verde. Pui cateva felioare de ardei gras si busuioc verde taiat destul de mare. Amesteci cu o lingura de lemn sa nu se prinda.

Cand ceapa devine aurie, pui sare, piper, un varf de ardei iute taiat fin.

Tai ciupercile felii, bucatele de 1 cm grosime si le adaugi peste prajeala de ceapa. Amesteci cu lingura de lemn sa nu se prinda, pana isi lasa ciupercile apa. Lasi sa fiarba la foc potrivit pana scade (cca. 30 minute). Te uiti sa nu sece si sa se prinda de fundul cratitei.

Poti taia o rosie felii subtiri, pe care o amesteci in fiertura.

Presari marar si patrunjel verde, taiat fin.

Se serveste fierbinte, cu mamaliga calda sau drept garnitura la friptura de pui sau de porc si cu cartofi prajiti. Vinul alb este preferabil celui rosu. Merge si cu bere rece.

Pofta buna !

Daca ai facut prea multa tocanita (eu fac de obicei cu intentie, mai multa), dupa ce se raceste o pui intr-o cutie de plastic, in congelator. Tine pana cand iti aduci aminte de ea. Oricum sa pui ulei de floarea soarelui de calitate, sa nu rancezeasca daca o pastrezi la congelator mai mult timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comenturi