sâmbătă, 22 martie 2008
Miraculosul propolis
tinctura de propolis
supozitoare cu propolis
tinctura propolis
tis apa de gura cu propolis
ovule cu propolis
propolis+remediu
crema cu propolis
propolis brut
Propolisul este un produs rezultat in urma digestiei albinelor, el fiind cules din cel putin 20 de specii de arbori, in special de pe plop, mesteacan, fag, pin, brad, frasin, de preferinta mugurii de plop si de arin, frunzele, mugurii si scoarta coniferelor si a plopilor, a salicaceelor (salcii) si a prunilor. Dupa culegere, aceste materii rasinoase sunt amestecate de albine cu secretii salivare si ceara. Asa se axplica si faptul ca propolisul, odata intins peste o plaga deschisa, formeaza o pelicula izolatoare, care nu numai ca impiedica aparitia unei infectii, dar in acelasi timp favorizeaza cresterea unui tesut sanatos, ceea ce duce la o cicatrizare mult mai rapida si eficienta (urma devine aproape invizibila).
Ce stim si ce nu stim despre propolis
Producerea propolisului se face concomitent cu mierea, in zilele calduroase, la temperaturi mai mari de 20 grade Celsius, moment in care acesta devine plastic. De la un stup se pot recolta intre de 100 si 400 gr propolis, in functie de regiune. El se prezinta ca o masa lipicioasa, avand o culoare variabila, intre verde, maro si negru, cu un miros aromat de rasini si balsamuri. Se dizolva in alcool si eter, dar nu si in apa. Punctul sau de topire se situeaza intre 70-120 grade C, iar la 37 gr. C se inmoaie, pentru ca la temperaturi scazute el sa devina casant. Propolisul este compus din rasini vegetale, balsam de diferite compozitii, ceara, uleiuri eterice, fier, microelemente – cupru, zinc, mangan, cobalt -, precum si din polen, flavonoide si, bineinteles, secretii ale glandelor salivare ale albinelor. S-a descoperit ca propolisul contine, din punct de vedere chimic, un amestec de substante, mai ales: derivati flavonici, acid ferulic (activ contra germenilor Gram pozitiv si Gram negativ), diferite tipuri de ceruri, aminoacizi, balsamuri, fermenti, microelemente (siliciu, magneziu, cupru, molibden, arsen, staniu, aluminiu, vanadiu, wolfram, fier, aur, iridiu, calciu, cadmiu, cobalt, strontiu), substante antibiotice, rasini, acizi aromatici si alti diferiti acizi. Compozitia sa variaza in functie de regiune, de specia vegetala de pe care s-a cules, dar s-a constatat ca pentru orice fel de propolis proportiile sunt asemanatoare, adica in medie 55% rasini, 30% ceruri si 10% uleiuri eterice.
Datorita acestei compozitii extraordinar de diversificata, el este folosit si in medicina umana. Oamenii de stiinta, cand s-au aplecat cu mai multa atentie asupra propolisului, au constat cu uimire ca acesta distruge nu mai putin de 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite, 30 de tipuri de virusuri (inclusiv varietatile lor!), ceea ce a dus la concluzia ca au de-a face cu cel mai puternic medicament antiinfectios cunoscut. In cel putin 200 de afectiuni propolisul a facut adevarate minuni, fiind un bun stimulator al refacerii tesuturilor afectate de rani, taieturi, arsuri, degeraturi, precum si in vindecare ranilor produse cu arme de foc si, mai ales, in cicatrizarea operatiilor. Propolisul inlatura sangerarea gingiilor, avand darul de a vindeca mucoasa bucala, iar balsamul protejeaza impotriva radiatiilor Roentgen si de alta natura.
Pentru uz intern, el se foloseste pentru infectii ale cailor respiratorii si infectii ORL (bronsite, faringo-amigdalite, viroze respiratorii, otite, sinuzite, rinite, tuberculoza). De asemenea, este deosebit de eficient in tratarea unor afectiuni digestive si hepatice (gastrita, ulcer gastric, colecistita, ciroze, colite ulceroase, spasme digestive), ca si pentru parazitoze intestinale (eu, de exemplu, mi-am vindecat fiul, cand avea 6 ani, de giardia cu tinctura de propolis, la indicatia medicului pediatru, bineinteles). In acelasi timp, este folosit cu succes in tratarea infectiilor urinare, a tumorilor vezicale, in neuropatie diabetica dureroasa, stari de stres, migrene, ateroscleroza.
Se poate folosi si pentru afectiuni ale cavitatii bucale si faringelui (stomatite, gingivite, abcese dentare, paradontopatii, faringo-amigdalite, carii dentare, tartru dentar), afectiuni ORL (rinite, otite, sinuzite, otomicoze), afectiuni ale pielii (eczeme infectioase, arsuri, plagi, ulcer varicos, tricofizie, tuberculoza pielii, acnee, furunculoza), in afectiuni oftalmologice (blefarite, conjunctivite, sclerite, plagi), ca si pentru hemoroizi, fisuri anale, proctita, prostatita, metroanexita, cervicita, distrofii vulvare de menopauza, artrite, artroze si de asmenea in situatii de pre- si post-radioterapie.
Cine e Cariba Heine?
cariba heine
poze cariba heine cariba heine poze
poze cu cariba heine
just add water cariba heine
cariba heine album
album foto cariba heine
imagini mari cariba heine
puzzle cu cariba heine
alias rikki
ultimele poze cariba heine
Cariba, a high school student, started dancing at the age of 8 at her mother’s dance studio. She would like to be a professional dancer and says, ‘There’s nothing else I want to do’. Her family are very supportive as her mum and brother both dance so there are never any issues with spending money on the right classes. With 25 hours of training a week, there are many sacrifices but for Cariba ‘it’s all worth the sacrifices you make’.
Ascultati, devorati, analizati
Fara tine vreau sa-ncep o viata noua
Nu conteaza daca-mi rupi inima-n doua
Chiar nu mai suport pe strada mea sa ploua
Vreau o viata noua, o viata noua
:: Strofa 1 (Puya) ::
Ti-am zis sa taci, nu stii ce faci
Ai uitat de unde ai plecat si imi faci mii de draci
Ai uitat cum arata casa ta
Cand te-am adus aici erai imbracata din Turcia
Ce-mi spui? Ca nu mai sunt bun acum? (ha ha..)
Ce-mi spui? Ca te-ai indragostit pe drum?
Asta-i multumirea ta, nu te credeam asa
Acum imi spui ca nu ma vrei, ai gasit dragostea
Ia zi! Cu ce e el mai bun ca mine ??
Ia zi! De ce crezi ca iti va fi bine ??
Ti-am pus aur la gat, peste tot te-am plimbat
Niciodata nu te-am lovit nu te-am injurat
Acuma vad, prea frumos m-am purtat
Draga mea, e clar ca ti s-a urcat la cap
Treci inapoi in pat, fa ce ai invatat
Fa-ti meseria cand te ||| ochii peste cap
:: Refren (Laura) (2x) ::
Fara tine vreau sa-ncep o viata noua
Nu conteaza daca-mi rupi inima-n doua
Chiar nu mai suport pe strada mea sa ploua
Vreau o viata noua, o viata noua
:: Strofa 2 (Keo & Puya) ::
Keo:
Tu..Nu m-auzi..Cand iti spun..Te iubesc si imi doresc
Sa uitam.. Tot ce-a fost.. Din trecut sa te rapesc
Stiu ca vrei.. Altceva.. Viata ta o pot schimba
Pot sa-ti dau.. Tot ce vrei.. De acum fi doar a mea
Langa mine poti sa-ncepi o viata noua
Nu, nu ezita nu ma refuza
Niciodata n-o sa-ti rup inima-n doua
Nu, de langa mine nu pleca
Puya:
Imi spui ca banii nu iti trebuie, vrei dragoste
Ca o sa-mi dai inapoi gentile, inelele
Masina, tot, te-ai schimbat
Imi spui ca ai gasit un barbat adevarat
Adu-ti aminte cum l-ai cunoscut
Imi spui ca nu conteaza ca tine la tine mult
Haha..Ce proasta esti, adu-ti aminte..
Caut domn generos, pentru o noapte fierbinte
Asa suna anuntu' tau de la Matrimoniale
Tu nu-ntelegi oare, omu' vroia relaxare
Pentru el e un joc, ca un joc de noroc
Tocmai cand ne mergea asa de bine tu renunti la tot
Hai, nu plange si suie-te-n masina, ploua
Esti chiar penibila, nu vezi ca e aproape doua?
Nu esti Julia Roberts, el nu e Richard Gell
O sa se termine prost, ca asta nu-i un film
@ Nu-i un film ..
@ Nu-i un film ..
@ Nu-i un film .
...
:: Refren (Laura) (2x) ::
Fara tine vreau sa-ncep o viata noua
Nu conteaza daca-mi rupi inima-n doua
Chiar nu mai suport pe strada mea sa ploua
Vreau o viata noua, o viata noua
Hai temrina cu circu asta... !
Te rog vino termina cu circu asta,nu vezi ca ne facem de ras ?!
Hai, hai lasasa tragedia asta !
UUUU, m-ai speriat!
Suie-te-n masina!
Lasa prostiile, suie-te-n masina!
Tu chiar crezi ca vrajeala astea tine?
Suie-te-n masina !
Asculta la mine, o sa ramai p drumuri !
Suie-te-n masina !
Hai ca se uita lumea la noi, suie-te-n masïna !
Comentarii la Nora pentru mama
nu cred ca e corect ca d-na Veronica sa intre in casa,de ce acum cand a trecut atata timp,intra doar acum doar pentru a castiga Tatiana cu Dragos premiul,nu e corect fata de ceilalti din casa,ei sunt acolo de 4 luni,au suferit foarte mult,iar d-na Veronica intra cand vrea doar pt premiu.
mary says:
nu inteleg ce aveti cu carmen…………chiar daca are doar 19 ani mi se pare cea mai diplomata din casa.pe cand tatiana are un comportament care lasa de dorit si nu te poti astepta la mai mult din partea ei………..doar e blonda,iar dragos sa-si revizuiasca vocabularul.“cuplu” format din alexandra si cristi de asemenea lasa de dorit.mironosita de alexandra nu are propriul pct de vedere…………ea vb doar ……………cristi insa e ffffffffffff dragut si sincer iti strici imaginea stand langa una ca alexandra.
monica pare o fata de treaba.pe bogdan nu l-as vede formand un cuplu cu monica in rest mi se pare ok.
adina dai o sansa lui andrei,o merita.
Chihuahua
Chihuahua este un foarte bun caine de companie.
Curajos si extrem de activ, mandru si intreprinzator, Chihuahua ofera dar si cere mereu afectiune din partea stapanului. Indraznet si foarte vioi, se misca cu mare viteza de multe ori pentru a evita sa fie calcat.
Sunt foarte devotati si devin foarte atasati de stapanii lor, mergand pana la gelozie. Le place sa-si langa stapanul pe fata. Priveste cu suspiciune toate persoanele straine cu care intra in contact. In prezenta strainilor, urmareste fiecare miscare a stapanului si incearca sa fie cat mai aproape de acesta cu putinta.
Sunt caini inteligenti, invata repede si raspund bine la un dresaj facut cu multa blandete.
In ciuda faptului ca sunt mici si dragalasi cainii Chihuahua nu sunt recomandati pentru copii. Nu accepta joaca cu un copil care le-ar putea provoca durere si de aceea recurg la autoaparare.
Sunt destul de galagiosi. Trebuie foarte bine socializati, in caz contrar, in ciuda staturii, putand fi agresivi fata de alte rase de caini sau fata de straini.
Probleme medicale: din cauza botului scurt, stranuta des si sforaie. Sunt predispusi la probleme cu gingiile, raceli, reumatism. Trebuie hranit corespunzator deoarece are tendinta de a se ingrasa cu usurinta.
Puii de Chihuahua se nasc cu capuri mari si de cele mai multe ori prin operatie de cezariana ce trebuie executata de un veterinar foarte priceput. Puii sunt foarte vulnerabili si predispusi la fracturi.
Uraste frigul si tremura puternic cand este expus la el. Va aprecia o hainuta in zilele reci. Sunt excelenti pentru viata in apartament.
Desi tendinta generala este de a purta acesti caini in brate, trebuie scosi si la plimbare si lasati sa mearga pe jos pentru a-i mentine in forma.
Blana trebuie periata ocazional, si trebuie sa li se faca baie cam o data pe luna, avand mare grija sa nu le intre apa in urechi.
IMPLANTUL DE TESTICUL
CONTROVERSELE PROTEZELOR CU SILICON
Mai intai, sa subliniem, nu exista studii publicate care sa demonstreze ca protezele cu silicon cauzeaza afectiuni.In orice caz intrebarea este daca siliconul sau gelul siliconic ce a fost utilizat poate sa se scurga din proteza si sa actioneze ca antigen....un corp strain ce activeaza sistemul imunitar cauzand o boala autoimuna. O boala autoimuna este acea afectiune prin care sistemul imunitar actioneaza asupra sa cauzand afectiuni ale unor tesuturi care de fapt sunt sanatoase.
INDICATII PENTRU IMPLANT
Implantul testicular este o optiune pentru copii cu testiculul necoborat sau torsionat.Torsionarea reprezinta o rotire extrema a unuia sau ambilor testiculi astfel incat acestia sunt lezati necesitand extractia lor. Si adultii pot avea aceasta torsiune pe langa alte afectiuni sau cancer testicular, toate necesitand extractia testiculelor. Deasemenea in cazul barbatilor cu testicul ft mic si nefunctional implantul de testicul este o optiune vizbila.
ALTERNATIVE LA IMPLANTUL TESTICULAR
Cu toate ca protezarea testiculara poate recrea sau crea doar o imagine cosmetica a scrotului, o alta alternativa la implantul testicular nu exista. Lipsa unui tratament va duce doar la un scrot gol sau partial gol. O alta alternativa ( cu exceptia cancerului testicular) este interventia chirurgicala numita: orchiectomie subcapsulara, prin care se elimina doar testiculul din capsula, iar capsula goala se va lasa in scrot. desi aceasta alternativa ofera o structura a scrotului mai mica, totusi este preferabila situatiei in care scrotul este golit complet.
CONTRAINDICATII ALE IMPLANTULUI TESTICULAR
Exista doar cateva conditii ce pot creste riscurile in cazul implantului testicular sau chiar o pot face imposibil de realizat. Aceste contraindicatii sunt infectiile si cancerul netratat. Este importat de retinut ca implantul testicular este utilizat strict pentru motive cosmetice ( si psihologice asociate) si ca in nici un caz acesta nu are un rol functional.
TIPURI DE IMPLANTE TESTICULARE
Exista 3 tipuri de implante la ora actuala:
1. proteze testiculare Mentor cu solutie salina;
2. proteze testiculare Mentor cu continut usor solid;
3. proteze testiculare Silimed cu gel siliconic;
BALNEOFITOTERAPIA PENTRU Psoriazis
“PSORIAZISUL” este o afecţiune a pielii, cu evoluţie cronică, necontagioasă evoluând în pusee de reactivare, afectează 2-4% din rasa albă, mai frecvent la fumători şi/sau consumatorii dealcool. Deşi s-au făcut multe cercetări, progresele în privinţa etiopatogeniei sunt modeste. S-a elucidat în mare parte mecanismul formării, dar nu şi acela al producerii ca boală. În consecinţă şi încercările de tratament local sau sistemic, continuă să fie numerose.
În acest context balneofitoterapia încearcă să ofere o variantă terapeutică, pentru ameliorarea de cât mai lungă durată, a puseelor acestei complexe afecţiuni, repausul şi îndepărtarea factorilor declanşatori, sunt importante pentru bolnavii cu psoriasis.
STATIUNEA BALNEARA BAILE HERCULANE oferă condiţii foarte bune pentu influenţarea factorilor declanşatori şi ameliorarea simptomatologiei prin climat şi apele minerale termo-sulfuroase aplicate în cură externă.
Apele termo-sulfuroase de la HERCULANE acţionează prin hidrogenul sulfurat conţinut. Acesta intervine în metabolismul celular şi are rol desensibilizant, activează microcirculaţia pielii are efect cheratolitic şi reechilibrează tonusul vegetativ.
Toate aceste efecte au dus la utilizarea apelor termo-sulfuroase şi în boli dermatologice precum: psoriazisul, parapsoriazisul, unele cheratodermii.
Numeroase studii şi cercetări arată că boli ca psoriazisul pot fi ameliorate cu ajutorul unor plante medicinale din flora României. În acest sens avem la dispoziţie ceaiul DENIPLANT, o pulbere obţinută din mai multe plante medicinale, care s-a dovedit eficient în Psoriazis. Folosind ceaiul DENIPLANT, ceai brevetat de către dl. GHEORHE GIURGIU, s-au obţinut ameliorări, din primele luni de tratament şi dispariţia elementelor de psoriasis după 6-12 luni. Ceaiul DENIPLANT acţionează la nivelul întregului organism, influenţează diferitele verigi ale lanţului etiopatogenetic ce declanşează şi întreţin boala, încetinind evoluţia şi chiar stopând-o. Tratamentul cu DENIPLANT este de lungă durată, este uşor de folosit, este bine tolerat şi nu au fost semnalate până acum efecte secundare nedorite.
Dl. GHEORGHE GIURGIU a fost bolnav de Psoriazis, iar după sute de ore de muncă a reuşit să creeze acest ceai de plante, care i-a adus o nesperată vindecare. Aceasta inventie a obţinut Medalia de aur la Salonul Internaţional de Noutăţi Tehnice „INVENTA 97”
FORMULA TERAPEUTICĂ LA HERCULANE
Deoarece tratamentul cu ceaiul Deniplant presupune incetarea oricarui unguent sau alt medicament si fara regim alimentar, se poate aplica urmatoarea schema de tratament :
1. Băi termo-sulfuroase (foto ) la temperatura de 37˚ în cură externă (la vană), aplicate 15 min. timp de 6 zile.
2. Ceaiul DENIPLANT – 750 ml ceai preparat conform unei proceduri speciale se va bea în cursul unei zile în mai multe prize, pe tot parcursul zilei, Pachetul de ceai Deniplant contine 30 de doze zilnice.. Dupa cele 6 zile petrecute in statiune, se continua tratamentul la domiciliul pacientului pana la disparitia totala a leziunilor. Administrarea ceaiului nu trebuie întreruptă brusc ci treptat o zi da, o zi nu, timp de 2 luni. Dacă nu mai apare nici o leziune se poate renunţa definitiv la ceai.
3. De două ori în 6 zile se fac băi în cadă(foto) cu plante balneologice, cu efecte antiseptice, antiinflamatorii, cicatrizante, sedative.
Daca in primele zile de tratament organismul nu rezista fara ungeuente, se poate folosi o crema cosmetica.
In functie de rezultatele obtinute, medicul curant va stabili cand se va putea repeta cura BALNEOFITOTERAPIE LA BAILE HERCULANE
DIRECTOR MEDICAL MEDIC ŞEF
S.C.HERCULES S.A.,
vineri, 21 martie 2008
hepatita
-Multi oameni care dobândesc hepatita B nu prezinta simptome, dar unii pot avea o stare asemanatoare cu cea provocata de gripa.
-Semnele bolii, când e prezenta, pot aparea de la 6 saptamâni la 6 luni si includ: febra, oboseala, pierderea apetitului, stare de voma, durerile stomacale, urina închisa la culoare si îngalbenirea pielii si a ochilor.
-O persona infectata fara semne de boala o poate împrastia fara sa stie.
-Daca boala avanseaza, poate degenera într-o infectie pe termen lung, care poate duce la deteriorarea serioasa a ficatului, ciroza si cancer la ficat.
-Vaccinul împotriva hepatitei B exista si este foarte efficient.
O poti contracta daca:
- Ai un partener sexual infectat sau care prezinta risc de a se infecta cu hepatita B.
-Daca esti expus la sânge infectat.
-Ai mai multi parteneri sexuali.
-Esti un barbat care face sex cu alti barbati.
-Ti-ai injectat droguri folosind în comun acele.
-Ai tatuaje sau body piercings.
-Ai o boala cronica de ficat.
Transaminaze
Din ce se obtine valoarea GPT? Este nevoie de plasma sanguina.
Valori de referinta / normale Unitate / SI
Barbati < 55 U/l (batrini: pina la 22 U/l)
Femei < 55 U/l (batrina: pina la 17 U/l)
Copii pina la 1 an 4-32 U/l
Copii peste 1 an 5-21 U/l
In care cazuri creste valoarea GPT prea mult?
ˇ Hepatita virala acuta (400 pina la 1000 U/l)
ˇ Hepatita cronica-persistenta si cronic-agresiva
ˇ Icter mecanic (Galbenare)
ˇ Suferinta hepatica toxica (intoxicarea ficatului, de ex. prin ciuperci otravitoare)
ˇ Cancer de ficat cu metastaze
ˇ Inflamarea vezicii biliare, Mononucleoza.
GOT
Ce este GOT (Glutamat-Oxalacetat-Transaminase)? GOT numit si Aspartat-Amino-Transferase (ASAT), este o enzima, care exista in muschiul inimii, in muschii scheletului si in celula ficatului in concentratie mare. In cazul unui infarct miocardic incepe cresterea valorii GOT dupa 4-8 ore, la valoarea maxima (pina la de 5 ori valorea maxima de referinta) se ajunge dupa 16 - 48 ore. Nivelul cresterii depinde de marimea infarctului. Cresterea simultana a GOT si GPT indica o suferinta hepatica. Valori usor marite se gasesc si dupa efort fizic intens (munca grea sau antrenament) prin care se desprinde GOT din muschii scheletului. Cresterea ajunge la valori de 100 pina la 200 U/l.
Din ce se obtine valoarea GOT? Este nevoie de plasma sanguina.
Valori de referinta / normale Unitate IFCC
Barbati < 50 U/l
Femei < 35 U/l
In care cazuri creste valoarea GOT prea mult?
Afectiuni ale ficatului:
ˇ hepatita
ˇ ciroza
ˇ intoxicatia ficatului (de ex. prin Halothan, alcool)
ˇ cancer si alte tumori (metastaze)
ˇ blocajul vezicii biliare
ˇ inflamatia vezicii biliare
ˇ pancreatita acuta
ˇ ficat gras in timpul sarcinii
ˇ tratament cu unele medicamente (anticonceptionale, citostatice si multe altele)
Boli ale inimii
ˇ infarct miocardic
ˇ operatie la inima
Toate afectiunile muschilor scheletului
ˇ boli a muschilor
ˇ distrofie musculara progresiva
ˇ status epilepticus
In cazul urmatoarelor afectiuni se mareste rar valoarea GOT:
Miocardita, Status asthmaticus, infarct al plaminului, rinichilor, cerebel, embolie pulmonara, guta, mononucleoza, leptospiroza
Gamma-GT
Ce este Gamma-GT? (Gamma-Glutamyl-Transferase), este o enzima care exista in toate organele. O concentratie marita in ser indica aproape intodeauna o leziune a celulelor hepatice sau a cailor biliare. Gamma-GT este cel mai sensibil parametru pentru determinarea leziunilor hepatice. In cazul leziunilor minore este uneori singurul indiciu in singe.
Din ce se obtine valoarea Gamma-GT? Este nevoie de plasma sanguina.
Valori de referinta / normale Unitate / SI
Barbati < 64 U/l (batrini: pina la 28 U/l)
Femei < 36 U/l (batrina: pina la 18 U/l)
Copii 1 � 4 luni Pina la 90 U/l
Copii peste 4 luni Pina la 25 U/l
In care cazuri creste valoarea Gamma-GT prea mult?
ˇ Hepatita
ˇ Ficat gras
ˇ Cancer la ficat
ˇ Blocajul canalului biliar
ˇ Pancreatita
ˇ Cancer la pancreas
ˇ Alcoolism
Ciuperca miraculoasa
Reishi este clasificată ca prima plantă dintre cele considerate superioare în cea mai veche farmacopee chinezească a lui Seng Nong din anul 56 î.C. dar se crede că asiaticii foloseau ciuperca Reishi cu multe secole înaintea acestei date.
Este cea mai faimoasă ciupercă medicinală din lume fiind numită “ciuperca nemuririi”, “marele protector imunitar, spiritual şi mental”. Cercetările stiinţifice din ultimele decenii au confirmat aceste aprecieri. Autorităţile japoneze au inclus ciuperca Reishi în lista oficială de produse pentru tratarea cancerului.
Indicatii
-antitumoral (stimulează macrofagele, celulele natural ucigaşe NK, induce apoptoza, inhibă angiogeneza, creşte rata de folosire a oxigenului, inhibă metastazele, creşte producţia de interleukine şi TNF - factorul de necroză tumorală)
-micşorează durerile în cancer
-protejează organismul în chimio şi radioterapie
-adaptogen (stimulează selectiv funcţiile organismului ajutându-l să se adapteze fizic, psihic, imunitar)
-antioxidant (reduce acţiunea radicalilor liberi, împiedică peroxidarea lipidică)
-reglează echilibrul acido-bazic (alcalinizant)
-creşte energia Qi, energia vitală care susţine întregul organism
-imunomodulator (reglează sistemul imunitar) - se administrează în boli autoimune (alergii, miastenia gravis, hepatită autoimună, poliartrită reumatoidă, diabet, lupus, tiroidită, vitiligo, sclerodermie), dar şi în stări cu deficit de imunitate
-creşte nivelul imunoglobulinei IgA (protejează mucoasele), IgG (cea mai importantă imunoglobulină din corp, neutralizează toxinele şi microbii din sânge şi limfă) şi IgM (distruge bacteriile)
-reglează tensiunea arterială
-reduce nivelul glicemiei (îmbunătăţeşte funcţiile pancreasului şi creşte sensibilitatea la insulină)
-detoxifiant şi hepatoprotector (induce producţia de interferon endogen, scade transaminazele, reduce fibroza hepatică şi în ciroza alcoolică)
-detoxifiant şi drenor limfatic
-antialergic (inhibă producţia de histamină)
-antiviral (virusul Epstein Barr, HIV, HPV, virusul hepatic B, C, gripal, herpetic, suprimă durerile postherpetice)
-menţine echilibrul hormonal, stimulează glandele suprarenale (în stres, depresie)
-neuroregenerator, îmbunătăţeşte memoria, somnul, calmează, echilibrează spiritual
-reduce edemele pulmonare, infecţiile respiratorii
-tonic cardiovascular (accidente cerebrovasculare, insuficienţă coronariană, infarct miocardic, flebite, hemoroizi)
-inhibă agregarea plachetară
-hipocolsterolemiant (inhibă sinteza colesterolului)
-relaxează sistemul muscular
-protector gastric şi duodenal
-protejează uterul (împiedică formarea fibroamelor uterine)
Am sa va dau si telefonul firmei care le aduce ,sint in adevaratul sens al cuvintului un MIRACOL
marți, 18 martie 2008
duminică, 16 martie 2008
ca in jungla
2. Oltchim va disponibiliza 831 de angajati. De unde? Din cadrul Diviziei Agroalimentare, in urma vanzarii activelor acesteia. Alt subiect suculent de criza. 831 e o cifra extrem de mare si buba cred ca va exploda cu zgomot. Ramane de vazut cum va fi gestionata.
Una peste alta, cele 2 situatii sunt perfect normale. E ca-n jungla, cum spuneam mai demult, iar cand vine vorba de profit, de business, cred ca oricine cu capul pe umeri ar fi procedat oarecum la fel. Nu conteaza ce faci, ci cum spui ca ai facut-o. Sau cum o dregi dupa.
Despre casnicie
Căsnicia - merită problemele
Cu toate problemele şi durerea pe care le întâmpină, de ce mai doresc oamenii să se căsătorească? Deşi astăzi căsătoria are parte de multe critici din partea presei, mersul la altar este încă o practică populară. Un sondaj recent realizat de Louis Harris arată că 96% dintre studenţi doresc să se căsătorească sau sunt deja căsătoriţi. 97% au fost de acord cu următoarea afirmaţie: „A avea relaţii de familie apropiate este cheia spre fericire”.3
Deci, cu toate că aproape unul din patru americani de la 18 ani în sus este divorţat4, posibilitatea de a avea o căsnicie bună şi durabilă face ca aproape toţi să încerce dacă va funcţiona. Chiar, de ce este căsătoria atât de atrăgătoare?
Adevărul este că nimeni nu doreşte să fie singur. Cu toate că facem mare vâlvă cu „a face ce ne place” şi insistăm asupra drepturilor personale, toţi tânjim după siguranţa şi căldura unei relaţii intime cu cineva care este nebun după noi. Poate spunem că „vrem să fim singuri” şi dorim „libertate”, dar dorinţa noastră şi mai puternică este să împărtăşim libertatea cu cineva care ne iubeşte.
Şi, cu toate că atracţia sexuală este o parte importantă a dorinţei noastre de intimitate, această dorinţă de a avea o relaţie profundă cu o altă persoană nu se rezumă numai la sex. Această dorinţă arzătoare de a fi cunoscuţi şi apreciaţi de altcineva este de fapt modul în care am fost noi creaţi.
Cozonac cu nuca- varianta II
Cozonac cu nuca- varianta II
Ingrediente: Un kg faina de patiserie, 8 galbenusuri, un ou (pentru uns), 300 g zahar tos, 200 g unt, 8 linguri de ulei, 500 ml lapte dulce, 50 g drojdie de bere, coaja rasa de la o lamaie, o lingurita de sare. Pentru umplutura: 500 g nuca macinata, coaja rasa de la o lamaie, o esenta de rom, o esenta de vanilie, 8 albusuri, 200 g zahar tos. Facultativ: 100 g stafide sau 100 g rahat.
Mod de preparare: Drojdia se amesteca mai intai cu o lingura de zahar, pana se lichefiaza, se adauga putin lapte caldut, se presara faina, apoi se lasa la dospit.
Jumatate din cantitatea de lapte, clocotit, se toarna peste 250 g faina, amestecandu-se cu o lingura de lemn, sa nu se formeze cocoloase.
Plamadeala se pune apoi in restul de faina, framantand putin cate putin si, cand e aproape toata faina incoporata, se adauga galbenusurile (frecate inainte cu putin ulei, ca o maioneza), restul de lapte (racorit), sarea si drojdia crescuta, dupa care se continua incorporarea fainii.
Acum se adauga untul topit si uleiul ramas, precum si coaja rasa de lamaie, framantandu-se inca un sfert de ora. Se acopera si se lasa la crescut intr-un loc cald.
Pentru umplutura, se bat albusurile spuma, impreuna cu zaharul. Se incorporeaza apoi nucile macinate si aromele. Facultativ, in umplutura se mai pot adauga stafide si/sau rahat taiat marunt.
Se intind foile, se umplu si se ruleaza la fel ca la oricare alta reteta de cozonac umplut. Se lasa un sfert de ora la crescut, in tavi, apoi cozonacii se ung cu un ou batut, se presara zahar tos si se pun in cuptorul fierbinte, pentru o ora, la foc potrivit.
Se intoarce tava dupa primele 30 de minute, pentru ca sa se rumeneasca uniform.
Cozonac (varianta 1)
Mod de preparare: Zaharul tos se topeste in lapte caldut, pastrandu-se o lingura de zahar si putin lapte pentru maia. Tot aici se adauga si coaja rasa de la citrice.
Drojdia se freaca cu o lingura de zahar, se dizolva in lapte, se presara putina faina si se lasa la crescut. Cand si-a dublat volumul, se toarna peste faina cernuta, in mijlocul careia s-au mai pus cele trei oua intregi si cele trei galbenusuri, sarea, laptele si celelalte arome.
Se amesteca totul bine si se incepe framantatul, adaugand putin cate putin uleiul (sau oricare dintre celelalte grasimi, dupa ce s-au topit la bain-marie). Se pot folosi si combinatii intre ulei si grasimi, de genul 125 ml ulei si 100 g unt, avand grija ca la 125 ml ulei corespund 100 g de unt, untura etc.
Se framanta la inceput numai cu pumnii, iar dupa o jumatate de ora ridicand aluatul din cand in cand, rupandu-1 si izbindu-1 si apoi din nou cu pumnii. Cand aluatul a devenit omogen si flexibil si se desprinde usor de pe mana si de pe peretii vasului, se aduna la mijloc, se acopera cu un servet curat si se lasa la crescut la Ioc cald pana isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura, se bat spuma albusurile si apoi se incorporeaza, incet-incet, o cana de zahar, nucile macinate si esenta de rom (pentru umplutura este indicat sa nu se foloseasca decat esenta de rom sau 3 linguri de rom curat). Facultativ, in aceasta umplutura (sau chiar direct in aluat) se pot adauga bucatele de rahat asortat, taiat in cuburi mici.
Se imparte aluatul in doua, se intind doua foi de aluat, pe care se repartizeaza omogen umplutura, se ruleaza si fiecare cozonac se strange la capete. Tavile se ung cu untura (sau unt), se asaza cozonacii, se ung cu un ou batut si se mai lasa putin la crescut. Se baga in cuptorul incalzit, la foc moderat, pentru 45-50 de minute, pana se rumenesc.