sâmbătă, 22 martie 2008

IMPLANTUL DE TESTICUL

CONTROVERSELE PROTEZELOR CU SILICON

Mai intai, sa subliniem, nu exista studii publicate care sa demonstreze ca protezele cu silicon cauzeaza afectiuni.In orice caz intrebarea este daca siliconul sau gelul siliconic ce a fost utilizat poate sa se scurga din proteza si sa actioneze ca antigen....un corp strain ce activeaza sistemul imunitar cauzand o boala autoimuna. O boala autoimuna este acea afectiune prin care sistemul imunitar actioneaza asupra sa cauzand afectiuni ale unor tesuturi care de fapt sunt sanatoase.

INDICATII PENTRU IMPLANT

Implantul testicular este o optiune pentru copii cu testiculul necoborat sau torsionat.Torsionarea reprezinta o rotire extrema a unuia sau ambilor testiculi astfel incat acestia sunt lezati necesitand extractia lor. Si adultii pot avea aceasta torsiune pe langa alte afectiuni sau cancer testicular, toate necesitand extractia testiculelor. Deasemenea in cazul barbatilor cu testicul ft mic si nefunctional implantul de testicul este o optiune vizbila.

ALTERNATIVE LA IMPLANTUL TESTICULAR

Cu toate ca protezarea testiculara poate recrea sau crea doar o imagine cosmetica a scrotului, o alta alternativa la implantul testicular nu exista. Lipsa unui tratament va duce doar la un scrot gol sau partial gol. O alta alternativa ( cu exceptia cancerului testicular) este interventia chirurgicala numita: orchiectomie subcapsulara, prin care se elimina doar testiculul din capsula, iar capsula goala se va lasa in scrot. desi aceasta alternativa ofera o structura a scrotului mai mica, totusi este preferabila situatiei in care scrotul este golit complet.

CONTRAINDICATII ALE IMPLANTULUI TESTICULAR

Exista doar cateva conditii ce pot creste riscurile in cazul implantului testicular sau chiar o pot face imposibil de realizat. Aceste contraindicatii sunt infectiile si cancerul netratat. Este importat de retinut ca implantul testicular este utilizat strict pentru motive cosmetice ( si psihologice asociate) si ca in nici un caz acesta nu are un rol functional.

TIPURI DE IMPLANTE TESTICULARE

Exista 3 tipuri de implante la ora actuala:
1. proteze testiculare Mentor cu solutie salina;
2. proteze testiculare Mentor cu continut usor solid;
3. proteze testiculare Silimed cu gel siliconic;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comenturi