duminică, 16 martie 2008

Despre casnicie

Căsnicia - merită problemele

Cu toate problemele şi durerea pe care le întâmpină, de ce mai doresc oamenii să se căsătorească? Deşi astăzi căsătoria are parte de multe critici din partea presei, mersul la altar este încă o practică populară. Un sondaj recent realizat de Louis Harris arată că 96% dintre studenţi doresc să se căsătorească sau sunt deja căsătoriţi. 97% au fost de acord cu următoarea afirmaţie: „A avea relaţii de familie apropiate este cheia spre fericire”.3

Deci, cu toate că aproape unul din patru americani de la 18 ani în sus este divorţat4, posibilitatea de a avea o căsnicie bună şi durabilă face ca aproape toţi să încerce dacă va funcţiona. Chiar, de ce este căsătoria atât de atrăgătoare?

Adevărul este că nimeni nu doreşte să fie singur. Cu toate că facem mare vâlvă cu „a face ce ne place” şi insistăm asupra drepturilor personale, toţi tânjim după siguranţa şi căldura unei relaţii intime cu cineva care este nebun după noi. Poate spunem că „vrem să fim singuri” şi dorim „libertate”, dar dorinţa noastră şi mai puternică este să împărtăşim libertatea cu cineva care ne iubeşte.

Şi, cu toate că atracţia sexuală este o parte importantă a dorinţei noastre de intimitate, această dorinţă de a avea o relaţie profundă cu o altă persoană nu se rezumă numai la sex. Această dorinţă arzătoare de a fi cunoscuţi şi apreciaţi de altcineva este de fapt modul în care am fost noi creaţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comenturi