sâmbătă, 15 decembrie 2007

I am a legend( Legenda vie)

3 MESAJE SI COMENTARII
M-am hotarat sa fac niste rezumate ale filmelor pe care le vad la cinematograf sau de pe ODC. In cazul in care nu stiti ce film sa alegeti puteti cauta pe acest site si veti gasi aceste rezumate ale celor mai interesante filme. In cazul in care aveti nevoie de subtitrari imi puteti lasa un comentariu si sa imi spuneti titlul filmului la care doriti subtitrare si adresa de mail. GRATIS

Asteptat cu nerabdare in America, mai putin promovat la noi, filmul "I am a legend"( Legenda vie) poate fi considerat varianta mai scumpa a deja cunoscutului "28 Days Later".

Dr. Robert Neville (Will Smith) este ultimul om de pe pamant sau cel putin asa crede, deoarece este singurul imun la un virus care s-a raspandit rapid pe Pamant. Alaturi de cainele sau, Robert( W.Smith) isi incearca sa isi petreaca timpul liber astfel incat sa nu se plictiseasca, cauta neincetat supravietuitori, si bineinteles fuge din calea monstrilor mutanti in care s-au transformat oamenii infectati.

Exista in film o scena tragi-comica in care Will Smith gasesete in sfarsit doi supravietuitori, si vrea sa vorbeasca cu ei, dar isi da seama ca aproape a uitat cum e sa comunice cu cineva care nu e caine sau manechin.

gabriela cristea aproape goala

5 MESAJE SI COMENTARII
in acest blog(site) gasiti si pozele cu gabriela cristea goala in fhm http://forgasmic.blogspot.com/2007/12/o-regasim-pe-gabriela-cristea-in.html
Gabriela Cristea s-a hotarat sa faca un cadou barbatilor si s-a pus pe dezbracat in FHM. Focoasa prezentatoare a emisiunii Nora pentru mama a renuntat inca o data la inhibitii si s-a aratat in toata splendoarea ei nitel rubensiana. Probabil Gabriela s-a saturat de frustrarile femeilor care suna in emisiune si isi doreste sa fie apelata de barbati fermecati de talia ei de viespe. Fanii trebuie sa stie insa ca Gabi este aproape maritata, cu un grec bronzat si cu muschi.
Expunerea mediatica intensa din ultima vreme a facut ca farmecele frumoasei brunete sa fie din nou remarcate de public. Astfel, Gabi Cristea a primit prima nominalizare la Premiile TV mania la sectiunea "Cea mai sexy vedeta TV".
Biografie:
Septembrie 2005 - FCB – PR Director Noiembrie 2000 – Iulie 2005- B1TV – prezentator stiri sportive, co-prezentator emisiune matinalaMartie 1996 –Iulie 2000 PRO TV – PR Manager ( MediaPro), prezentator Decembrie 1994- Februarie 1996 TELE 7 ABC- prezentator emisiune matinala, prezentator emisiune divertisment, producator emisiune muzicalaFebruarie 1994 – Noiembrie 1994 TVR – prezentator evenimente muzicale speciale (Eurovision) Circul Globus – actor/prezentator spectacol " Vrajitorii arenei magice"B1 TV – prezentator spectacol special de Craciun "Fii bunul de Craciun"Pro TV – PR Manager campanie ProNatoTele 7 abc – Producator general spectacol " Galele Muzicale"TVR – prezentator Eurovision

vineri, 14 decembrie 2007

Cadouri de Craciun pentru barbati

1 MESAJE SI COMENTARII










Barbatii! ce le oferim noi barbatilor nostri de Craciun? ceva surprinzator, inedit, ceva care sa exprime dragoste, pasiune si fidelitate. Ce vor barbatii de Craciun? In articolul urmator vei gasi idei extraordinare pentru cadoul pe care il vei oferi barbatului de langa tine. Daca iti faci probleme din cauza banilor, poti rezolva totul cu vestitele tichete cadou sau si cu mai vestitele cosuri cadou de Craciun. Sa le luam pe rand:
Utilizarea tichetelor cadou. Tichetele cadou Bonus Ticket oferite sunt instrumentele optime de recompensare si motivare suplimentara a salariatilor in ocazii speciale:
de Craciun
1 Martie
8 Martie
Paste
1 Iunie - ziua Copilului Tichetele cadou sunt deductibile fiscal si scutite de taxe si impozite, in conditiile legislatiei in vigoare. Tichetele cadou se pot utiliza pentru:
campanii de marketing, studiul pietei, promovarea pe piete existente sau noi,
pentru protocol, pentru cheltuielile de reclama si publicitate
pentru cheltuieli sociale, pentru salariati Valoarea unui tichet cadou, este de 10 lei (RON) sau un multiplu de 10, dar nu mai mare de 50 lei (RON). Se interzice acordarea unui rest de bani la tichetul cadou.

Cosurile cadou de Craciun sunt cu totul altceva, dar va salveaza o parte din economii. Aceste cosuri le puteti umple voi cu produse specifice de Craciun( un vin, cozonac, o crenguta de brad, o cutie cu bomboane) sau le puteti cumpara gata umplute.

Revenind la barbati, va voi prezenta o serie de cadouri speciale de Craciun:
-daca e genul care poarta costum ii poti cumpara o cravata scumpa iar langa ea poti aseza niste trabucuri, sau de ce nu o camasa de saten, toate impachetate si puse intr-o punga frumoasa de cadouri
-ceasurile stilate sunt la mare cautare printre barbati; daca al tau e genul mai sportiv , stii ce ai de facut: ii iei un ceas sport.
-daca ii place sa mearga la munte poti incerca cu schiuri, bocanci, fular si fes
-poate prietenul tau e innebunit dupa jocurile pe calculator...fugi repede si cumpara-i un joc fifa 2008 sau..stii tu mai bine ce joc ii place, dar nu uita ca trebuie sa fie ultimul aparut pe piata. Insa noi stim ca ai prefera sa petreaca timpul cu tine, nu la calculator asa ca lnga cd-ul cu joc poti adauga un tricou imprimat cu urmatoarele: "IMI PLACE SA MA JOC CU IUBITA MEA"
-o curea este mereu binevenita, o bricheta, un pix...totul cu stil sau haios.
Ceea ce trebuie sa stie este ca tu, femeia de langa el, esti cel mai pretios cadou, iar daca nu ti-o spune sau nici macar nu iti arata acest lucru, toate sunt in zadar.

Sa tratam acneea impreuna

2 MESAJE SI COMENTARII

Acneea reprezinta o afectiune inflamatorie a pielii. Aceasta se manifesta prin mai multe feluri. La sigur ati vazut mai multi oameni care au diferite pustule, papule sau doar puncte de inflamatie si toti le numesc "cosuri". Vom face o diferenta intre acnee si alte afectiuni ale pielii in urmatoarele articole.8 din 10 adolescenti sufera de o anumita forma de acnee, mai grava sau mai usoara. Este o problema care ne poate afecta atat fizicul dar si moralul: Poti merge la o intalnire cu un cos pe varful nasului - nu! Poti sa-ti faci nestingherit fotografii la vreo petrecere cu prietenii? - nu prea! Te simti liber sa iti saruti prieteneste pe obraz prietenii sau prietenele - nu cred!Vezi? Acneea este ceva ce iti pune limite intre ceea ce poti fi si ceea ce esti de fapt. Este o mica bariera pe care unii adolescenti o trec mai usor, iar altii raman cu sechele pe viata. In acest site vei gasi niste fotografii ale celor care sufera de diferite tipuri de acnee si iti vei da seama ca unn raman cu cicatrici si semne foarte evidente. Acesta este inca un motiv in plus sa te apuci sa iti tratezi acneea!Specialistii sunt nehotarati privitor la originea acneei. Majoritatea sunt de acord ca aceasta este rezultatul unui proces prin care porii pielii se infunda cu sebum si in acel mediu incep sa se dezvolte bacteriile. Inflamatia este raspunsul organismului la acest atac microbian, pielea se inroseste in acea regiune. Acest proces de secretie este coordonat de hormoni. In perioada adolescentei echilibrul hormonal este instabil, din care cauza cantitatea de sebum eliminata variaza si este instabila.
Am cautat pentru voi cateva retete naturiste pentru a va ajuta sa scapati de cosmarul numit acnee:
Reteta1. SCAIUL DRACULUI: infuzie din o lingurita rizom uscat si maruntit, peste care se toarna 200 ml de apa clocotita ; se lasa acoperita 20-30 de minute ; se strecoara ; se spala fata cu solutia obtinuta folsindu-se un tampon de vata, dupa care se pun comprese. inchide porii. Combate acneea.
Reteta2.URECHELNITA: ungerea tenului cu suc proaspat extras din planta ; planta se piseaza in mojar si pasta obtinuta se stoarce prin tifon.
Reteta3. URZICA : a) infuzie din 50 g frunze uscate peste care se toarna un litru de apa clocotita ; se lasa acoperita 30 de minute ; se strecoara ; se spala fata cu solutia obtinuta ; b) decoct din 100 g urzici proaspete la 500 ml apa clocotita ; se fierb 15 minute, se lasa la racit pana la caldut; se strecoara; se spala fata. Actiune buna in acnee.
Reteta4. VARZA : suc obtinut prin presarea frunzelor. Se aplica lotionari pe tenul acneic.
Reteta5. VITA DE VIE : seva obtinuta primavara prin taierea coardelor se foloseste la ungerea tenurilor acneice.
Reteta 6. HREAN : macerat din 30 g radacina proaspata taiata marunt la 500 ml apa ; se lasa 60 de minute, se strecoara, se sterge fata cu solutia obtinuta folosindu-se un tampon de vata.
Reteta 7. IARBA DE SOLDINA : suc obtinut din planta proaspata prin frecarea ei intre palme si intinderea pe obraz. inainte de a sfarama planta in palme, fata se spala cu apa de ploaie calda. Reteta 8. LEVANTICA : infuzie din 5 g planta peste care se toarna 100 ml apa clocotita ; se lasa acoperita 15-20 de minute ; se strecoara, se aplica comprese ,pe fata folosindu-se un pansament sau tifon steril.
Reteta 9. MAR : cataplasma cu pasta obtinuta prin fierberea merelor in lapte dulce ; acestea se taie in fragmente, se fierb in lapte pana devin moi, se strivesc si se aplica pe fata timp 30 de minute, dupa care se indeparteaza si se spala fata cu o infuzie de musetel.
Reteta 10. MARAR: infuzie din o lingura pulbere seminte peste care se toarna o jumatate de cana cu apa clocotita (100 ml); se lasa acoperita 20 de minute ; se strecoara, se fac tamponari pe fata cu un tampon de vata.
Reteta 11. MORCOV : masca cu radacina data pe razatoare; se tine pe fata 20-30 de minute, apoi se inlatura si se sterge tenul cu infuzie de musetel. Combate acneea.
Reteta 12. NAP : cataplasma cu radacina fiarta sau coapta ; se maseaza locul pentru a-si lasa sucul; se lasa 20-30 de minute, dupa care se curata fata. Combate acneea.
Reteta 13. ROSIE : masca din suc proaspat de rosii amestecat cu amidon sau talc ; se tine pe ten 20-30 de minute ; se inlatura, se scot punctele negre, dupa care se spala fata cu felii de rosii, cate 20 de minute, apoi se spala cu apa calduta ; tratamentul dureaza trei-patru saptamani si este util in tratarea acneei.
Reteta 14. ROZMARIN : tinctura din o lingura planta maruntita introdusa la macerat 30 de zile ; se strecoara, se pastreaza intr-o sticla inchisa la culoare ; se tamponeaza fata dupa ce in prealabil a fost spalata cu apa.

joi, 13 decembrie 2007

Carmen rupe relatia

0 MESAJE SI COMENTARII

Fetele de la nora pentru mama vor barbati zgubilitici. Celebra Camen, scorpioanca de 19 ani, este nemultumita de partenerul ei, Viorel pentru ca acesta e cam "batranel" pentru ea si cam prea putin zgubilitic.Cu alte cuvinte o baga prea mult in seama iar ea isi doreste provocare, nu vrea un valet. Celelalte fete o sustin asa ca domnisoara zambeste tamp la Gabriela Cristea si afirma ca relatia ei cu Viorel e pe sfarsite. Probabil ca s-a siconsumat deja, dar nu au aflat telespectatorii. Ramane de aflat ce o tenteaza mai mult pe Carmen: un batranel zgubilitic precum Columbel sau tatuatul nou intrat in casa? Gabriela a decretat pana la urma: " nu o sa aflam niciodata ce vor femeile"!






















miercuri, 12 decembrie 2007

sfaturi in bucatarie

0 MESAJE SI COMENTARII
Pentru ca echipa care lucreaza la acest blog e formata si din fete nu numai destepte, ci si adevarate gospodine si bucatarese, ne-am hotarat sa le cerem niste mici mari sfaturi de-ale artei culinare. Asa ca, daca:
-Feliile de sunca taiata s-au uscat: inmuiati-le cateva minute in lapte.
-Legumele s-au ofilit: inmuiati-le cateva minute in apa calduta si-si vor redobandi aspectul initial.
-Vi s-a taiat maioneza? Scoateti cateva linguri intr-o cescuta, amestecati-o cu lapte rece, apoi reintroduceti-o in vasul initial. Adaugati si cateva picaturi de otet.
-Varza rosie e prea sarata: adaugati 2 mere taiate in bucatele sau un cartof crud, ras.
-Carnea din supa nu fierbe: puneti in oala un cui nou.Nu va ajunge faina de prajituri: dublati-o cu amidon de cartofi.
-Nu mai aveti ou pentru uns prajiturile: folositi lapte crud.
-Nu stiti daca s-a copt cozonacul: infigeti in el un pai. Daca atunci cand il scoateti este uscat, cozonacul e gata.
-Ouale fierte se cojesc greu: crapati-le si puneti-le in apa rece.
-Carnea pe care ati pus-o la fezandat s-a inmuiat prea tare: spalati-o pe toate partile cu suc de lamaie pur.
-Branza sau cascavalul din frigider s-au intarit: inveliti-le intr-o carpa curata, inmuiata in apa sau lapte crud.
-Salata e vesteda: puneti-o 5 minute in apa cu suc de lamaie si-si va regasi prospetimea.Supa este prea groasa: subtiati-o cu lapte sau apa fiarta cu Vegeta sau Knorr.
-Supa e prea subtire: adaugati in ea putin zeamil frecat cu apa, apoi dati-o intr-un clocot.
-Nu aveti pesmet pentru chiftele: tavaliti-le prin cateva alune sau nuci macinate, amestecate cu putina faina.
-Sosul are cocoloase: bateti-l bine cu telul, apoi strecurati-l prin sita, intr-un alt vas.
-Ati bagat in frigider alimente cu miros puternic, care a rams in frigider si miroase ciudat? Puneti bicarbonat de sodiu in 2-3 capace de borcane si pastrati-le in frigider iar mirosul va dispare.

marți, 11 decembrie 2007

american gangster

0 MESAJE SI COMENTARII

M-am hotarat sa fac niste rezumate ale filmelor pe care le vad la cinematograf sau de pe ODC. In cazul in care nu stiti ce film sa alegeti puteti cauta pe acest site si veti gasi aceste rezumate ale celor mai interesante filme. In cazul in care aveti nevoie de subtitrari imi puteti lasa un comentariu si sa imi spuneti titlul filmului la care dorti subtitrare si adresa de mail. GRATIS

AMERICAN GANGSTER
Detectivul Richie Roberts (Russell Crowe) si Frank Lucas (Denzel Washington) sunt adversari in lupta impotriva traficului de droguri: primul incearca sa o opreasca, iar al doilea traieste din asta. In misiunea sa de a curata strazile New York-ului de influentii traficanti de droguri, detectivul Roberts il infrunta pe cel mai mare traficant din Harlem, Lucas, care aduce heroina in tara prin intermediul sicrielor soldatilor americani ucisi in Vietnam.
Detectivul Richie Roberts (Russell Crowe) are o sarcina: sa curete strazile New York-ului de puternicii traficanti de droguri. Cel mai important adversar al lui se dovedeste a fi Frank Lucas (Denzel Washington), cel mai mare traficant din Harlem, care a transformat contrabanda cu heroina intr-o adevarata arta: praful alb a fost pus in sicriele soldatilor americani ucisi in Vietnam. Personalitati violente, fiecare cu obsesiile lui, cei doi transforma New York-ul intr-un oras prea mic pentru lupta lor.Castigatorii Oscarului, Russell Crowe (Gladiator, The Insider) si Denzel Washington (Training Day, The Hurricane) il intalnesc pe oscarizatul producator Brian Gazer (A Beautiful Mind, Cinderella Man), pe regizorul Ridley Scott(Gladiator, Black Hawk Down) si pe scenaristul de top Steven Zaillian (Schindler’s List, Gangs of New York) in echipa filmului American Gangster, povestea unui superstar mai neobisnuit al anilor` 70. Coruptia paraliza politia, tributul pentru razboiul din Vietnam impovareaza societatea americana iar soldatii se intorc de pe front fie in cutii de lemn, fie dependenti de opium. Cu concursul politiei "binevoitoare", Mafia lanseaza pe piata dogurilor mii de kilograme de droguri, care ajung in venele narcomanilor. Platita regeste, justitia inchide si ea ochii la afacerile cu prafuri. Frank Lucas, un negru din Harlem, da insa jocul peste cap: moartea sefului sau ii deschide o poarta spre inima imperiului alb, el construindu-si propria sa poveste de succces. "Corect", cu un simt al eticii stradale, el lanseaza pe piata un drog mai pur si la un prêt mai scazut, devenind noul superstar al orasului. Politistul Richie Roberts (Crowe) simte ca afacerea incepe sa scape din mainile Mafiei, si ca un om de culoare domina scena narcoticelor.Politistul si infractorul, de o parte sau alta a legii, sunt dominati de un cod al onoarei, iar destinele lor se intretaie pana la a-i pune fata in fata intr-o confruntare finala, care va antrena schimbari majore in societatea new-yorkeza. Filmat in NY si Tailanda, pelicula acopera perioada 1968-1974, si marcheaza inceputul sfarsitului parteneriatului lege-faradelege, paradoxal apeland la doi inamici, deveniti aliati in lupta pentru reinstaurarea legii. Din distruibutia filmului mai fac parte RUBY DEE (A Raisin in the Sun), CHIWETEL EJIOFOR (Children of Men), CUBA GOODING, JR. (Pearl Harbor), JOSH BROLIN (No Country for Old Men), TED LEVINE (Memoirs of a Geisha), ARMAND ASSANTE (Gotti), JOHN ORTIZ (Miami Vice), JOHN HAWKES (Deadwood).

Data aparitiei: 7 Decembrie 2007
Gen: Crima,Drama,Thriller
Durata: 172 min
Produs de: Universal Pictures
Scenarist: Steven Zaillian, Mark Jacobson
Costume: Janty Yates
Coloana sonora: Marc Streitenfeld

si animalele iubesc

0 MESAJE SI COMENTARII

Leul din imagine a fost gasit in jungla de o cercetatoare, pe cand era doar un pui. Femeia l-a crescut, iar cand a venit vremea l-a adus la gradina zoologica pentru a trai intr-un mediu familiar lui. Priviti cum se bucura "micutu"l cand o vede pe femeia care i-a salvat viata.

LOCUINTA GRATIS

0 MESAJE SI COMENTARII
Pentru ca Bucurestiul e plin de oameni, iar locuinte nu-s, pentur ca nu suntem egali din nastere, pentru toti cei care isi doresc un camin m-am interesat cum se poate obtine o locuinta gratis de la stat.
Vremurile in care toti cetatenii puteau obtine o locuinta de la stat, fiind suficient sa fie angajati in „campul muncii“, au apus de mult. Acum, ca sa beneficiezi de o locuinta de stat trebuie sa dovedesti un sir de calitati si... lipsuri dupa care, odata indeplinite, mutarea intr-o casa de stat e ca si facuta. Cel putin teoretic.In realitate, numarul prea mic de locuinte sociale disponibile anual si cresterea continua a numarului de cereri transforma incercarea de a obtine o astfel de casa intr-un demers anevoios si energofag. In mod normal, fiecare primarie trebie sa aiba anual un buget pentru construirea sau cumpararea de locuinte sociale, destinate celor care nu au posibilitatea sa faca rost de una. Problema este ca de la an la an aceste bugete sunt tot mai reduse ca importanta. Spre exemplu, in Bucuresti, potrivit unei informari trimise de Primaria Capitalei, in acest an municipalitatea va investi in construirea a doar 230 de locuinte sociale. Evident, prea putine. Numai pentru rezolvarea urgentelor, adica a celor peste 14.000 de chiriasi care urmeaza sa fie evacuati din casele retrocedate, municipalitatea are nevoie in urmatorii cinci ani de tot atatea locuinte.O alta sursa de locuinte gratis ar fi Agentia Nationala pentru Locuinte. In prezent, aceasta deruleaza, destul de anemic, un program guvernamental in sprijinul tinerilor care vor sa obtina o locuinta gratis, cu chirie modica. Agentia construieste pe terenuri puse la dispozitie de Consiliile Locale si toate investitiile sunt finantate de la bugetul de stat sau bugetele locale, precum si din credite. Insa de repartizarea locuintelor ANL se ocupa tot autoritatile locale. Cererile sunt analizate de comisiile sociale din cadrul Consiliilor Locale care stabilesc ordi-nea repartitiilor în functie de punctajul obtinut de fiecare solicitant si în urma verificarii dosarelor.Criterii de indeplinitPartea cea mai interesanta incepe abia acum. In primul rand, titularul cererii trebuie sa aiba pâna in 35 de ani la data repartizarii locuintei si sa-si desfasoare activitatea în localitatea în care aceasta este amplasata. Pentru ca numarul caselor este intotdeauna mai mic decat al solicitantilor, primariile au stabilit niste criterii de departajare. Astfel, daca esti casatorit, ai studii superioare, ai mai mult de patru copii in intretinere dintre care unul este adoptat, esti crescut in orfelinat si, capac peste oala, ai un handicap fizic, ai sanse sa primesti foarte repede o locuinta de stat. Daca nu respecti niciunul dintre aceste criterii, iti va lua ceva timp sa convingi primaria ca meriti o casa. Disponibilitati existenteIn Bucuresti, marele proiect care ar trebui sa inspire tinerii la acte de eroism birocratic este reprezentat de cartierul Brâncusi din Drumul Taberei. Pornit cu tam-tam in urma cu cativa ani, Brâncusi promite sa fie cel mai mare cartier de locuinte de acest gen din tara: circa 4.000 de apartamente pe o suprafata de 54 ha, împartita în patru zone. Prima zona finalizata (A) cuprinde 1.180 de locuinte. De asemenea, au început lucrarile de constructie la circa 400 de locuinte aflate în zona C1. Deci se prevede o mare inghesuiala la depunerea de dosare.O alta speranta locativa este cartierul Cetatea Fetei din Cluj-Napoca. Amplasamentul este situat în Comu-na Floresi, aici urmand sa se construiasca 300 de garsoniere si 202 apartamente cu doua camere, pâna în prezent fiind receptionate 200 de apartamente. La nivelul intregii tari ANL construieste acum aproximativ 1.090 de locuinte pentru tineri, din care doar 670 vor fi livrate catre primarii pana la sfarsitul acestui an, cele mai multe in Botosani, Bistrita Nasaud si Bihor.

luni, 10 decembrie 2007

filme tari 2007: TURMA

0 MESAJE SI COMENTARII
M-am hotarat sa fac niste rezumate ale filmelor pe care le vad la cinematograf sau de pe ODC. In cazul in care nu stiti ce film sa alegeti puteti cauta pe acest site si veti gasi aceste rezumate ale celor mai interesante filme. In cazul in care aveti nevoie de subtitrari imi puteti lasa un comentariu si sa imi spuneti titlul filmului la care dorti subtitrare si adresa de mail. GRATIS



turma
Un minutios agent federal trebuie sa gaseasca o fata rapita. Aflat intre doua varste si obligat sa cedeze locul unei colege mai tinere, agentul isi antreneaza inlocuitoarea, care il ajuta in investigatia sa. Cei doi sunt siguri ca rapirea are legatura cu un condamnat eliberat conditionat, aflat in grija agentului. O cursa contracronometru ii apropie din ce in ce mai mult de potentialul criminal, in timp ce descoperirea unor detalii surprinzatoare arata ca investigatia este mai complicata decat se asteptau.
Filmul este un thriller psihologic in care Erroll Babbage, un agent super-vigilent si protejata lui,Allison Laurie, trebuie sa gaseasca fetita disparuta. O goana contracronometru ii apropie din ce in ce mai mult de potentialul criminal, in timp ce descoperirea unor detalii surprinzatoare arata ca investigatia este mai complicata decat se asteptau.

Regizor: Wai Keung Lau
Distributie: Richard Gere, Claire Dan

duminică, 9 decembrie 2007

Fetita de 14 ani aproape omorata de politisti

0 MESAJE SI COMENTARII
Sursa: LuptainGorj



O poveste trista, cu mai multi vinovati



O eleva de 14 ani, din comuna Balanesti, satul Glodeni, a fost chemata de un vecin sa-l ajute la cules de vie. Fetita s-a bucurat, gândind ca din banii câstigati îsi va cumpara rechizite pentru scoala. Ghinionul ei a fost ca, seara, dupa terminarea lucrului, vecinul Petre Chepeneag a constatat ca îi lipsesc banii din masina. Fara sa stea mult pe gânduri, acesta a acuzat-o pe fata care l-a ajutat la munca. A urmat un adevarat calvar, tânara fiind condusa la politie, unde a avut parte de un tratament barbar, legata cu catuse de fisetele din postul de politie, batuta, când cu bastonul de catre politisti, când cu biciul de catre pagubit, pâna când, speriata, a recunoscut (spre satisfactia politistilor) ca ar fi furat banii, desi nu era adevarat. Banii si un card fusesera sustrasi din masina, în Tg. Jiu, în aceeasi zi. Daca hotii nu s-ar fi grabit sa goleasca acel card, de aproape 100 de milioane lei vechi, din bancomatele din oras, fiind retinuti pe o camera de luat vederi pentru observarea aparatelor cu bani, nici în ziua de azi nu s-ar fi stiut ca nu fata este „hoata depistata de politistii din Balanesti”. Totul se întâmpla pe la jumatatea lunii septembrie. Lenuta Geana, mama fetei, a dus-o pe Lavinia la medicul legist, care i-a acordat un certificat pentru 4-5 zile de îngrijiri medicale. Presa a despicat firul în patru la vremea potrivita, dar politistii au tinut sa precizeze ca au lucrat „ca la carte”. Asta înseamna, în conceptia lor, sa omori în bataie o minora, sa o sperii cât sa dea în altele, sa-l lasi si pe pagubit sa o maltrateze, sa umble cu ea pe dealuri, noaptea, fara sa tratezi cu responsabilitate un caz destul de delicat si complicat. La reclamatiile mamei, a fost deschis un dosar, dar politistii au fost scosi de sub urmarire penala. Dosarul este si el destul de complicat, dar nu ne facem sperante ca vor fi sanctionati politistii, ca tot colegii lor fac cercetarea prealabila! Ca politistii au „lucrat ca la carte” se vede si din turnura pe care a luat-o situatia fetei. Lavinia Geana a fost internata de urgenta, joi, la un spital din Tg. Jiu, dar fiind în stare foarte grava, de inconstienta, a fost transportata, în cursul zilei de vineri, la un spital din Craiova. Cazuta în casa „Am gasit-o cazuta în camera pe fata, am chemat salvarea si am dus-o la spital la Tg Jiu. A stat aproape o zi internata în Tg. Jiu, dupa aia au trimis-o la Spitalul nr. 3 din Craiova si acum e la Spitalul Universitar din Craiova”, a povestit mama fetei, Lenuta Geana. Potrivit spuselor mamei, fata a fost trimisa cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral, hematom, hemipareza. Mama fetei sustine ca aceste afectiuni i se trag de la bataia care i-a fost administrata de cei doi politisti si de vecinul sau, în luna septembrie. Psihologul nu s-a obosit sa anunte Protectia Copilului. De ce aducem în discutie Directia pentru Protectia Copilului? Dupa ce a fost agresata, fetita a fost primita de un psiholog din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala pentru Protectia Copilului (DGASPC) Gorj, pentru a fi consiliata, atât ea cât si mama ei, astfel încât sa poata trece mai usor peste trauma produsa de cei care au agresat-o. Deci, iata pentru ce primesc acesti domni lefurile, sa consilieze copiii ajunsi la ananghie, nu sa-i ajute efectiv, sa-i îndrume sa-si caute drepturile. Mama fetitei a spus ca „am sunat-o vineri pe doamna Marcela (Marcela Modrea, psiholog în cadrul compartimentului copii abuzati din DGASPC) ca sa anunte în ce stare se afla fata”, însa doamna psiholog nu s-a obosit sa anunte pe nimeni, nici macar pe directorul executiv, Ninela Gruia. Directorul executiv adjunct pe probleme de Protectia Copilului nici nu a fost anuntata de catre Marcela Modrea, ca fetita este din nou internata. „Probabil ca a plecat azi (luni, 3 decembrie 2007- n.r.) si nu a facut referatul. Chiar daca ne spunea, probabil a fost internata si nu a venit. O sa contactam parintele, pentru a vedea situatia copilului”, a precizat Ninela Gruia. Politistul, scos de sub orice acuzatii Lenuta Geana a depus doua plângeri, una la politie si una la parchet, vizând acelasi aspect. Chepeneag este cercetat pentru lovire si alte violente, violare de domiciliu. În ceea ce-i priveste pe politisti, s-a decis neînceperea urmaririi penale. „Se pare ca procurorul a decis neînceperea urmaririi penale, pentru ca nu exista purtare abuziva”, a precizat Daniel Tica, purtator de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Politie (IPJ) Gorj. Mama fetei a fost în audienta la Politie Potrivit spuselor reprezentantilor IPJ, mama fetei a fost în audienta, pentru a se declara nemultumita de modul cum se deruleaza ancheta si ca ar fi fost lovita, probabil tot „ca la carte”. Dar, de la IPJ, a fost expediata la parchet, de parca politistii lor, din Balanesti, care s-au purtat ca niste calai, ar fi niste copii nevinovati. E mai usor, însa, sa te speli pe mâini si sa porti pe drumuri o femeie de la tara, neajutorata, care-si poate pierde fiica dupa un tratament de politisti cu fata umana, cum se tot sustine sus si tare. În finalul anchetei de fata prezentam, din trei surse, starea fetitei. Mama: traumatism cranio cerebral, coma gradul I, hemipareza pe dreapta. Salvare: avea hemipareza pe dreapta, care provine si de la lovituri, trebuie sa se faca tomograful pentru a stabili de la ce provine. Tica (IPJ): se pare ca diagnosticul cu care fata a plecat la Craiova este de meningita