miercuri, 12 decembrie 2007

sfaturi in bucatarie

Pentru ca echipa care lucreaza la acest blog e formata si din fete nu numai destepte, ci si adevarate gospodine si bucatarese, ne-am hotarat sa le cerem niste mici mari sfaturi de-ale artei culinare. Asa ca, daca:
-Feliile de sunca taiata s-au uscat: inmuiati-le cateva minute in lapte.
-Legumele s-au ofilit: inmuiati-le cateva minute in apa calduta si-si vor redobandi aspectul initial.
-Vi s-a taiat maioneza? Scoateti cateva linguri intr-o cescuta, amestecati-o cu lapte rece, apoi reintroduceti-o in vasul initial. Adaugati si cateva picaturi de otet.
-Varza rosie e prea sarata: adaugati 2 mere taiate in bucatele sau un cartof crud, ras.
-Carnea din supa nu fierbe: puneti in oala un cui nou.Nu va ajunge faina de prajituri: dublati-o cu amidon de cartofi.
-Nu mai aveti ou pentru uns prajiturile: folositi lapte crud.
-Nu stiti daca s-a copt cozonacul: infigeti in el un pai. Daca atunci cand il scoateti este uscat, cozonacul e gata.
-Ouale fierte se cojesc greu: crapati-le si puneti-le in apa rece.
-Carnea pe care ati pus-o la fezandat s-a inmuiat prea tare: spalati-o pe toate partile cu suc de lamaie pur.
-Branza sau cascavalul din frigider s-au intarit: inveliti-le intr-o carpa curata, inmuiata in apa sau lapte crud.
-Salata e vesteda: puneti-o 5 minute in apa cu suc de lamaie si-si va regasi prospetimea.Supa este prea groasa: subtiati-o cu lapte sau apa fiarta cu Vegeta sau Knorr.
-Supa e prea subtire: adaugati in ea putin zeamil frecat cu apa, apoi dati-o intr-un clocot.
-Nu aveti pesmet pentru chiftele: tavaliti-le prin cateva alune sau nuci macinate, amestecate cu putina faina.
-Sosul are cocoloase: bateti-l bine cu telul, apoi strecurati-l prin sita, intr-un alt vas.
-Ati bagat in frigider alimente cu miros puternic, care a rams in frigider si miroase ciudat? Puneti bicarbonat de sodiu in 2-3 capace de borcane si pastrati-le in frigider iar mirosul va dispare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comenturi