marți, 11 decembrie 2007

american gangster


M-am hotarat sa fac niste rezumate ale filmelor pe care le vad la cinematograf sau de pe ODC. In cazul in care nu stiti ce film sa alegeti puteti cauta pe acest site si veti gasi aceste rezumate ale celor mai interesante filme. In cazul in care aveti nevoie de subtitrari imi puteti lasa un comentariu si sa imi spuneti titlul filmului la care dorti subtitrare si adresa de mail. GRATIS

AMERICAN GANGSTER
Detectivul Richie Roberts (Russell Crowe) si Frank Lucas (Denzel Washington) sunt adversari in lupta impotriva traficului de droguri: primul incearca sa o opreasca, iar al doilea traieste din asta. In misiunea sa de a curata strazile New York-ului de influentii traficanti de droguri, detectivul Roberts il infrunta pe cel mai mare traficant din Harlem, Lucas, care aduce heroina in tara prin intermediul sicrielor soldatilor americani ucisi in Vietnam.
Detectivul Richie Roberts (Russell Crowe) are o sarcina: sa curete strazile New York-ului de puternicii traficanti de droguri. Cel mai important adversar al lui se dovedeste a fi Frank Lucas (Denzel Washington), cel mai mare traficant din Harlem, care a transformat contrabanda cu heroina intr-o adevarata arta: praful alb a fost pus in sicriele soldatilor americani ucisi in Vietnam. Personalitati violente, fiecare cu obsesiile lui, cei doi transforma New York-ul intr-un oras prea mic pentru lupta lor.Castigatorii Oscarului, Russell Crowe (Gladiator, The Insider) si Denzel Washington (Training Day, The Hurricane) il intalnesc pe oscarizatul producator Brian Gazer (A Beautiful Mind, Cinderella Man), pe regizorul Ridley Scott(Gladiator, Black Hawk Down) si pe scenaristul de top Steven Zaillian (Schindler’s List, Gangs of New York) in echipa filmului American Gangster, povestea unui superstar mai neobisnuit al anilor` 70. Coruptia paraliza politia, tributul pentru razboiul din Vietnam impovareaza societatea americana iar soldatii se intorc de pe front fie in cutii de lemn, fie dependenti de opium. Cu concursul politiei "binevoitoare", Mafia lanseaza pe piata dogurilor mii de kilograme de droguri, care ajung in venele narcomanilor. Platita regeste, justitia inchide si ea ochii la afacerile cu prafuri. Frank Lucas, un negru din Harlem, da insa jocul peste cap: moartea sefului sau ii deschide o poarta spre inima imperiului alb, el construindu-si propria sa poveste de succces. "Corect", cu un simt al eticii stradale, el lanseaza pe piata un drog mai pur si la un prêt mai scazut, devenind noul superstar al orasului. Politistul Richie Roberts (Crowe) simte ca afacerea incepe sa scape din mainile Mafiei, si ca un om de culoare domina scena narcoticelor.Politistul si infractorul, de o parte sau alta a legii, sunt dominati de un cod al onoarei, iar destinele lor se intretaie pana la a-i pune fata in fata intr-o confruntare finala, care va antrena schimbari majore in societatea new-yorkeza. Filmat in NY si Tailanda, pelicula acopera perioada 1968-1974, si marcheaza inceputul sfarsitului parteneriatului lege-faradelege, paradoxal apeland la doi inamici, deveniti aliati in lupta pentru reinstaurarea legii. Din distruibutia filmului mai fac parte RUBY DEE (A Raisin in the Sun), CHIWETEL EJIOFOR (Children of Men), CUBA GOODING, JR. (Pearl Harbor), JOSH BROLIN (No Country for Old Men), TED LEVINE (Memoirs of a Geisha), ARMAND ASSANTE (Gotti), JOHN ORTIZ (Miami Vice), JOHN HAWKES (Deadwood).

Data aparitiei: 7 Decembrie 2007
Gen: Crima,Drama,Thriller
Durata: 172 min
Produs de: Universal Pictures
Scenarist: Steven Zaillian, Mark Jacobson
Costume: Janty Yates
Coloana sonora: Marc Streitenfeld

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comenturi