sâmbătă, 5 ianuarie 2008

sani falsi nu sunt admisi in armata

0 MESAJE SI COMENTARII
Alessija Dorfmann este o tanara din Germania care a ajuns pe primele pagini ale ziarelor pentru ca a fost data afara din armata pe motiv ca avea implanturi cu silicoane. Dofman a facut contestatie in urma deciziei armatei.
Tanara a declarat: "Sunt distrusa, intotdeauna mi-am dorit sa devin soldat, iar acum, sanii mei falsi m-au costat slujba". Alessija Dorfmann are 23 de ani si voia sa lucreze in armata ca medic militar si sa salveze vieti.
O asemenea regula a fost introdusa acum mai bine de zece ani, din cauza riscului ridicat de accidentare", a afirmat purtatorul de cuvant al armatei, Harald Kammerbauer.
Comandantii militari au promis ca vor reanaliza situatia, mentionand ca ar putea face exceptii, pe viitor, de la aceasta regula, care nu mai este atat de relevanta in armata moderna.

Furtuna puternica in Nevada

0 MESAJE SI COMENTARII
Americanii din Nevada sunt devastati de inundatii. O furtuna puternica a inundat peste 800 de case in Fernley, Nevada cauzand probleme unui numar de peste 3500 de persoane. Nimeni nu a fost ranit, iar in zona au fost trimise elicoptere pentru a-i evacua pe oameni din calea apelor.

.

forgasmic: comentarii gabriela cristea

0 MESAJE SI COMENTARII
forgasmic: comentarii gabriela cristea

comentarii gabriela cristea

2 MESAJE SI COMENTARII

ciorba de burta

0 MESAJE SI COMENTARII
Ciorba de burta
Ingrediente:- 1 kg de burta de vaca- jumatate kg, poate chiar mai mult de oase de vitel- 1 kg zarzavat: morcovi, ceapa, telina, patrunjel, hrean, leustean- piper, sare- otet si 4 oua (galbenusuri)- 14-15 catei de usturoi- smantanaMod de preparare:Se curata bine burta ( de piele si tendoane ) dupa care se spala bine, se scurge de apa si se lasa pana a doua zi la rece (dupa ce s-a presarat o lingura de bicarbonat cu care s-a frecat bine).A doua zi se va trece din nou prin doua trei ape, pana devine alba si ii dispare mirosul.Acestia au fost pasii pregatitori, pe care ii puteti sari in trei variante: ori cumparati burta deja curatata si oparita, ori se ocupa partenerul ( cazuri rare, dar exista ), ori alegeti varianta Restaurant.Abia acum ne putem apuca de ciorba in sine.Se sparg picioarele si se aseaza pe fundul oalei, dupa care se aseaza burta, rulata, peste picioare, cu o lingura de sare si apa, Se lasa la fiert la foc mic, pana se desprinde carnea de os, dupa care se adauga ceapa taiata, telina, morcov, usturoi si piper si se lasa in continuare la fiert la foc mic.Dupa ce picioarele si burta au fiert bine, se scot si se lasa la racit. Se taie burta fasii de 5 centimetri (daca nu aveti rigla e bine si 4), dupa care se pun din nou in oala pentru cateva clocote.La final, se adauga sare dupa gust, se acreste (cu bors, otet sau zeama de lamaie) si se drege cu galbenus si smantana. Se adauga 3 sau 4 linguri de untdelemn. Unii presara deasupra patrunjel tocat.

Boboteaza la romani

0 MESAJE SI COMENTARII
Creştinii ortodocşi prăznuiesc, pe data de 6 ianuarie, Boboteaza, sărbătoare dedicată botezului Domnului în apele Iordanului. Boboteaza încheie ciclul celor 12 zile ale sărbătorilor de iarnă care încep în Ajunul Crăciunului, încărcate de practici magice şi obiceiuri agrare, precum fertilitatea, purificarea, cinstirea apei şi a focului.

In ziua de Boboteaza se face ,,sfiintirea cea mare a apei'' de catre preot , insotit de alaiul de prapuri , sfesnice si icoane . Pa malul apei , unde are loc ceremonia , din fiecare casa participa cel putin o persoana cu apa pentru a fi sfiintita si cu sare , griu sau tarite . Acestea vor fi folosite in alimentatia oamenilor si pentru vitele bolnave .Griul sau porumbul de semanat sunt stropite cu apa sfiintita.

Sărbătoarea este menită să reamintească cele petrecute la apa Iordanului, înainte ca Isus să păşească în viaţa publică, la împlinirea vârstei de aproximativ 30 de ani. În greceşte cuvantul Bobotează este numit Teofanie sau Epifanie care se traduce prin "Arătarea Domnului". Boboteaza este menţionată printre sărbătorile creştine, alături de Crăciun şi de Paşti, încă din secolul III.

În ziua de 6 ianuarie preoţii fac aşa-zisa agheasmă mare, toate apele fiind sfinţite. Această sărbătoare are o semnificaţie aparte, spunându-se că fără botez nu poţi fi creştin. În această zi, preoţii cufundă de trei ori crucea în apă, deoarece în aceasta zi s-a aratat Sfânta Treime, sau aruncă crucea în apă şi câţiva tineri se iau la intrecere pentru a aduce crucea.

Preoţii ortodocşi umblă în aceste zile pe la casele oamenilor, pentru a le binecuvânta şi sfinţii cu agheasmă, alungând în acest fel necazurile şi bolile. Oamenii ţin post negru până ce vine preotul şi beau întâi din această apă sfinţită. Preotul este precedat de un grup de copii îmbrăcaţi în cămăsi albe, sunând din clopoţei si deschizând calea preotului, strigând chiralesaa!... - o variantă fonetică a lui Kyrie Eleison (Doamne Miluieşte). Pe lânga Troparul Bobotezei, copiii cântă colinde speciale care descriu miracolul care a avut loc la Iordan (Botezul lui Isus). În ziua aceasta, în afară de preot, nimeni nu se duce colindând din casă în casă.


Se spune că apa sfinţită în această zi are puteri miraculoase, că această apă sfinţită nu se strică niciodată. Se crede că apele rămân sfinţite timp de două până la şase săptămâni, timp în care nu se spală rufe în apă curgătoare. Cu apa sfinţită se stropesc vitele şi nutreţul lor, apoi fiecare gospodar bea câte puţin pe nemâncate pentru a-şi curaţi şi sfinţi sufletul.


În popor se spune că până la Bobotează expiră termenul de peţire al fetelor. Perioada de la Ajunul Crăciunului până la Ajunul Bobotezei este plină de vrăji de dragoste şi ghicit premarital. În Oltenia, obiceiul spune ca fetele de măritat dacă vor să-şi vadă ursitul, adună fire de praf sau ţărână de unde a călcat preotul, cer o ramură de busuioc sfinţit şi în noaptea de Bobotează îl pun sub pernă, să-şi viseze ursitul. În alte zone ale ţării, obiceiul spune că fetele care vor să se mărite trebuie să lege pe inelar un fir roşu de lână sau mătase, de care să înnoade o rămurică de busuioc şi să introducă apoi crenguţa sub pernă. Noaptea, ursitul fiecăreia se va arăta în vise. În Munţii Apuseni şi în Bucovina, Boboteaza capătă numele de Ardeasca, unde exista obiceiul ca fetele şi flăcăii să ia tăciuni aprinşi, pe care îi duc pe un câmp şi fac un foc mare, apoi sar peste el şi joacă în jurul lui. Boboteaza deschide un canal de comunicare sacru între om şi Dumnezeu, în această zi preoţii botează nu numai apele ci şi oamenii, locuinţele şi întreaga natură.

vineri, 4 ianuarie 2008

Mutu nu renunta la blonde

1 MESAJE SI COMENTARII


Se numeste Martina Stella, are 23 de ani, este o Sagetatoare superba si , conform presei italiene este noua amanta a lui Mutu. Totul s-a petrecut intr-o discoteca din Florenta, pe 20 decembrie, dupa meciul Fiorentinei cu Mlada Boleslav, din Cupa UEFA.Cei doi au fost zãriţi în ipostaze intime într-un separeu de la discoteca Yab din Florenţa. Pana la urma tot blondele sunt preferatele lui Mutu


Martina Stella este o actrita cunoscuta in Italia


Iubirea lui Dragos

1 MESAJE SI COMENTARII

Pentru fanele lui Dragos am pus o poza care arata destul de clar care este marea iubire a lui Dragos: ruleta.Din surse sigure am aflat ca jocurile de noroc si ruleta sunt pasiunile lui Dragos. In fiecare zi veti gasi poze noi cu concurentii NPM

Britney Spears la spital

0 MESAJE SI COMENTARII
Britney a inceput prost anul 2008. Vedeta a ajuns la spital, iar politia spune ca era sub influenta unor substante necunoscute. Kevin a luat copii la el

poze gabriela cristea si concurentii npm

5 MESAJE SI COMENTARII










Am gasit niste poze cu Gabi si concurentii Nora pentru mama






Partea 1.Injuraturi la Nora pentru mama; 5000 COMETARII

14 MESAJE SI COMENTARII





De mai bine o saptamana kanal D ne rasfata cu emisiuni inregistrate Nora pentru mama. De fiecare data fetele se cearta intre ele. De fapt nu este cearta. Au o singura dilema: vor sa afle care dintre ele jigneste mai mult pe cealalta, si s-au pus pe cearta. Norele sunt pe cale sa ajunga la o concluzie: Tatiana o sa ocupe lucul 1 la jignit. As mai imparti si eu niste trofee pentru smecherie, pentru ignoranta, trofeu pentru cele mai multe probleme psihice, dar inca sper ca nu e cazul si concurentii vor dovedi ca merita sa ne uitam la ei

joi, 3 ianuarie 2008

sfaturi cumparare masini straine

0 MESAJE SI COMENTARII
1. fa rost de un tester vag com +laptop (daca se poate). ambreiajul sa aiba cursa lunga (dupa 100 mii cam de pe la jumate) .sa nu fluctueze turometrul la relanti (sau sa tremure portierele din fata cand sunt deschisesa nu fie lovita preferebil propritar sa nu fi fost o firma (multi soferi si...). carte service (dar sa te duci so verifici ) sa nu trancane cand dai prin gropi !sa nu fie calda cand te duci so vezi so probezi macar 20 -30 km in forja !(la greu) sa traga bine sa nu scoat fum nici la rece un test la viteza ff mare pe autostrada sa nu huruie cutia sau ceva rulmenti !!(200 km /h)pedalele volanul schimbatorul ,mocheta de sub pedale sa nu prezinte uzura (acecenruata)sa nu faca vreun zgomot mai deosebit motorul!
la care as mai aduga uzura interioara (te uiti cu atentie la uzura de pe nuca schimbatorului,frana de mana,volan,manere usi,pedalier,scaune)si vezi sa nu fie sarita vopseaua intre aripi si usi iar lufturile sa fie perfecte
cate filtre si daca are curea de distributie sau lant

Nr-ul real de km, precum si interventiile care s-au facut in service-uri autorizate vw(doar acestea) se pot verifica dupa seria de sasiu NUMAI daca tara din care provine masina foloseste sistemul centralizat de date. de ex, o masina care vine din Franta, si care are service-ul facut acolo, chiar si in reprezentante vw, nu se pot verifica, deoarece Franta nu foloseste acest sistem. La fel daca masina a fost service-ata in alte ateliere, altele decat cele vw, nu se poate verifica. KM reali ai unei masini nu se pot afla decat comparand km pe care ii avea masina l aultima interventie in service si cat are in momentul acesta la bord; ca se pune testerul si se vede, este o poveste.....

Britney ramane fara avocat, dar are un nou prieten

0 MESAJE SI COMENTARII

Britney Spears ramane pentru a treia oara fara avocat. Cel de-al treilea avocat al vedetei pop a inceput procedurile legale pentru a se retrage din cazul obtinerii custodiei celor doi copii ai lui Britney si kevin.

Motivele leale declarate de Tara Scott, avocatul lui Britney au fost: intreruperea comunicarii dintre Trope and Trope ,firma de avocatura si Britney, ceea ce face ca avocatul sa nu-i poata apara interesele. Dar se pare ca motivul este neprezentarea cantaretei la tribunal pentru a nu-stiu-cata-oara pe motiv ca este prea bolnava.

Surse sigure spun ca Britney este prea obosita sau prea ocupata cu noul ei prieten, fotograful care a urmarit-o timp de un an de zile, Adnan Ghalib. Ghalib a declarat ca facut 200.000 $ din pozele pe care i le-a facut vedetei pe vremea cand o urmarea. Cei doi si-au petrecut noaptea dintre ani impreuna.

miercuri, 2 ianuarie 2008

Paris Hilton si Kevin Federeline, impreuna?!

0 MESAJE SI COMENTARII


Paris Hilton si fostul sot al lui Britney, Kevin Federline au fost vazuti din nou impreuna, in seara de sambata, relateaza revista People.
Ce doi petrecareti mondeni au dansat, s-au imbratisat si si-au soptit cuvinte la ureche la un party unde eu fost invitate mai multe vedete, la Las Vegas. Paris si Kevin erau la a doua seara petrecuta in acelasi fel.

duminică, 30 decembrie 2007

Sean Penn la al doilea divort

0 MESAJE SI COMENTARII

Sotia lui Sean Pen divorteaza de celebrul actor din Forest Gump, dupa 11 ani de casnicie. Robin Wright Penn a inaintat actele de divort pe 21 decembrie citand celebrul motiv de divort al vedetelor: deferente ireconciliabile. Cei doi au impreuna doi copii adolescenti a caror custodie vrea sa o obtina sotia actorului.

Cuplul Penn s-a format in 1990, la filmarile lui "State of Grace". Pe atunci Sean Penn nu era vazut cu ochi buni de catre presa americana pentru ca divortase recent de Madonna si avusese conflicte cu mai multi ziaristi.
Unul dintre proiectele sale interesante din acest moment este filmul "The Interpreter", in regia lui Sydney Pollack, ale carui filmari s-au incheiat de curand. Pelicula are drept subiect intrigile politice, un traducator intrand in posesia unor informatii despre un posibil asasinat.