joi, 13 martie 2008

ciorba de vacuta

Pentru 10 portii: 750 g carne de vita, 150 g morcovi, 150 g albitura, 100 g telina, 150 g ceapa, 750 g cartofi, 150 g ardei gras, 150 g varza alba, 300 g rosii, 50 g bulion, 100 ml ulei, 5 g sare de larmie, 50 g leustean, 1 legatură de verdeata, 150 g mazare fiarta, 150 g fasole verde fiarta, sare dupa gust, 3 I apă.

Preparare: carnea se curata, se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa cu sare. În timpul fierberii se spumeaza si se adauga ceapa curajata, spalata si taiata marunt. Zarzavaturile se curată, se spala, se taie in forme neregulate si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Cind carnea este pe jumatate fiarta, se adauga zarzavaturile inabusite, varza si cartofii, apoi se ccontinua fierberea. Spre sfirsitul fierberii se pun mazarea si fasolea verde scurse de zeama, adaugind si rosiile odata cu pasta de tomate diluata cu zeama. Se mai fierbe cca 15 minute, se potriveste gustul de sare si sare de lamiie care a fost dizolvata in putina zeama de ciorba. Se serveste cu verdeata taiata marunt .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comenturi