duminică, 22 iunie 2008

sufleu de capsuni

Ingrediente: 1 kg de capsuni, 200 g de unt, 800 g de zahar, 200 g faina, 600 ml lapte, 40 ml coniac, sare.

Preparare:

Se realizeaza o compozitie alba din faina, unt si lapte. Se strecoara prin etamina dupa ce a fiert timp de un sfert de ora. Dupa ce s-a racit, se pun galbenusurile cu zahar care au fost batute bine. Capsunile se piseaza cu ajutorul unei site. Pasta formata se adauga peste compozitia initiala. Se mai pune coniacul si albusurile batute spuma.

Un graten se unge cu unt, se toarna compozitia intr-un vas. Se pune la cuptor la temperatura ridicata, pana cand se rumeneste.

Sufleul se consuma cald.









409 prajitura cu capsuni
377 capsuni
236 gem de capsuni
225 sirop de capsuni
179 spuma de capsuni
89 compot de capsuni
66 tarta cu capsuni
57 dulceata capsuni
37 inghetata de capsuni

2 comentarii:

  1. Cand imi fac putin timp, ca duc lipsa rau de tot, voi icnerca si eu praj asta! Suna prea bine sa ne scape printre degete :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata superb si cred ca acelasi apelativ pot sa il folosesc si pentru gust indiferent de regulile literare.
    o zi minunata iti doresc

    RăspundețiȘtergere

comenturi