vineri, 21 decembrie 2007

piftie de porc


Piftie de porc
Ingrediente :2jumatate kg Picioare si cap de porc, Usturoi, Zarzavat de supa, 2 Cepe, Sare
Mod de preparare :Se curata, se parlesc si se spala in mai multe ape picioarele si capul de porc. Se acopera cu 6 litri de apa si se pun la fiert impreuna cu zarzavatul si ceapa; se spumuiesc. Se lasa sa clocoteasca foarte incet si fara capac 4-5 ore. Cand apa a scazut, atat cat sa acopere carnea, piftia este gata. Bucatile de carne fiarta curatate de oase, se asaza in farfurii adanci. Se curata usturoiul si se piseaza impreuna cu sarea. Se pune usturoiul intr-o strecuratoare si se toarna peste el zeama calduta degresata, in farfuriile cu carne. Se dau la rece pana se incheaga piftia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comenturi