vineri, 21 decembrie 2007

toba de porc

Toba
(proportii pentru o toba)
Ingrediente: Burtade porc proaspata; urechile; limba si rinichii dela un porc; 1/2 cap de porc; 500 de grame de slaninade la gusa; piper 10-15 grame dupa gust; usturoi - o capatina; nucsoara - 1 gram; sare dupa gust.
Capul de porc , spalat foarte bine si ras cu cutitul pentru a se elimina parul, se opareste si se spala din nou cu apa rece, apoi impreuna cu limba, rinichii si slanina de la gusa si urechile, spalate in mai multe ape se pun la fiert intr-o cratita cu apa clocotita si sare.
Dupa ce au fiert, carnea se taie in fisii, iar soriciul , rinichii , limba si urechile in cubulete; se pun intr-un vas si se adauga putina zeama concentrata in care au fiert usturoiul, piperul pisat si nucsoara.
Compozitia se introducein burta de porc, curatata si frecata cu ceapa cruda, care apoi, se coase si se introduce inzeama in care a fiert carnea. Se fierbe timp de 35-40 de minute, la foc mic.
Dupa ce s-a racit presata, toba se poate servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comenturi