Pământul este acoperit cu diferite varietăţi de soluri. Este de dorit să se organiza sau clasifica solurilor în grupuri largi de comportament similar. este mai convenabil pentru a studia comportamentul grupuri decât cel de la un individ. Solului pot fi clasificate în funcţie de următorii parametri:
1) Clasificarea pe baza modului de origine.
2) Clasificarea pe baza compoziţiei.
3) Clasificarea pe baza dimensiunilor particulelor.
4) Clasificarea pe baza dimensiunilor particulelor si plasticitatea caracteristicile solului.
5) Clasificarea pe baza tăia putere.
Clasificarea pe baza compoziţia
Această clasificare se bazează în principal pe constituenţi chimici prezenţi în sol. Ea include următoarele tipuri:
a) Bloc sol
b) Lateritic sol
c) Pedsol
d) Turbă sol
a) Bloc sol
De sol argilos de culoare care au format şi de la bază, ca de foc de rock. Basalts este un exemplu de negru de sol. Se compune în principal din fier, aluminiu, magneziu, calciu şi, de asemenea, unele de oxizi de materie organică. Capacitatea sa de a reţine apa este mare. De asemenea, acesta swells considerabil vine în contact cu apa. Este foarte fertil şi bine cunoscut pentru cultivarea bumbacului.
b) Lateritic solului
Este de culoare maro sol provenite de la ferulit şi constă în principal, de fier şi de hidroxid de aluminiu care au un procent redus de hidroxid de mangan, oxid de titan, dioxid de siliciu, calciu, magneziu, etc, nu este mult mai potrivit pentru muncile agricole.
c) pedsol
este un pământ nisipos de lumina de culoare gri, cu foarte mic procent de conţinut de fier şi organice. Fiind în nutritions deficit de componente, acest sol nu este bun pentru muncile agricole.
d) Turbă sol
Acesta este un întuneric maronii colured sol format prin descompune chestiune de vegetatie. Astfel, acesta este bogat în organice cu conţinut foarte mic de nisip si argila etc este foarte poros cu o bună capacitate de a păstra apă. Pentru lucrări agricole, nu este foarte fertil. Fiind moale şi slab este uşor subsides sub sarcini.
joi, 30 aprilie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
comenturi